Scavengers Reign evreni

Kültür/Sanat Haberleri —

"Scavengers Reign"

  • Scavengers Reign: Yılın en güzel animasyon projelerinden biri. Dizi inanılmaz sanat eserleriyle dolu. Ekosistem ve yaratıcılık adeta hipnotize ediyor. Yönetmenler resmen oturup yeni bir hayat kurgulamışlar. Scavengers Reign, çok güçlü bir bilim kurgu şovu; mutlaka izleyin.

Yeni bilim kurgu animasyonu Scavengers Reign, güzelliği ve tehlikesiyle büyüleyen bir gezegende mahsur kalmış bir uzay gemisi mürettebatının izini sürüyor. Joseph Bennett ve Charles Huettner imzalı dizi, her biri yaklaşık 25 dakika süren 12 bölümden oluşuyor.

Demeter 227 adlı uzay gemileri arızalanınca, kaçış kapsüllerine atlayıp kendilerini en yakındaki gezegen Vesta’nın çeşitli köşelerine dağılmış olarak bulan bir grup insanla tanıştırıyor Scavengers Reign. Kaptan Sam ve mürettebatın deneyimli üyelerinden Ursula, geminin kargocusu Azi ve robot yardımcısı Levi, bir de felaketin müsebbibi olan Kamen’ın; birbirlerinin yaşadığından habersizce sürdürdükleri yolculukları etrafında gelişen üç aksta takip ediyoruz hikâyeyi. Kurtuluş için tek seçenek Demeter’ın enkazına ulaşmak olsa da öncelik, Vesta’nın gizemli doğasında hayatta kalmak.

Hipnotize eden ekosistem

HBO Max’de yayınlanan animasyonda, karakterler yol aldıkça; gezegenin biyoçeşitliliğini onlarla birlikte keşfettirirken, ekosistem tasarımındaki yaratıcılık ile de hipnotize ediyor dizi. 

Ekolojiyle haşır neşir olanların aklını kaçıracağı aşikar. Birbirini tekrar eden bilim kurgu atmosferlerinden sıkılanlar, yaşam – ölüm gibi meselelerin de doğasına dair düşünce mesaisi harcayanlar, yaratıcılık denince ilgisiz kalamayanlar, Studio Ghibli evrenlerini sevenler de sever.

Sırf bu enterasan gezegen için izlemeye değer

Son dönemin en iyi animasyonu, en iyi bilimkurgusu, belki de en iyi dizisi. İnsan evladının işgal ettiği, sömürdüğü doğayla ilişkisi üzerine ciddi bir meditasyon. Yönetmenler Joseph Bennett ile Charles Huettner resmen oturup yeni bir hayat ve hayatta kalma mücadelesini kurgulamışlar. Yılın en iyi bilim kurgu animasyonlarından olan Scavengers Reign'i sırf tasarlananan bu enteresan gezegen için bile izlemeye değer. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.