Şebnem Hoca örnektir

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın Köln ve Bochum kentlerinde kimyasal açıklamaları nedeniyle tutuklanan Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile dayanışma eylemleri yapıldı.

Dayanışmanın Sesi Derneği (Stimmen der Solidarität), Köln’de merkezi tren istasyonu önünde 101. Adalet Nöbeti’ni gerçekleştirdi. Nöbette Şebnem Korur Fincancı, HDP eski eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşları Patrick Kraicker ile Erdener Demirel'in yanı sıra İran'da tutuklu insan hakları aktivisti Maryam Akbari, Mohammed Nourizad, Nahid Taghavi ve Toomaj Salehi'nin fotoğrafları taşındı. 

Dayanışmanın Sesi adına Said Boluri, 22 Ekim’de düzenledikleri konferansa Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın katıldığını hatırlatarak “Alman hükümeti başta olmak üzere AB kurumları Şebnem Hoca’ya sahip çıkmalı ve serbest bırakılması için çaba göstermeli” diye konuştu. 

Almanya Demokratik Doktorlar Derneği (VDÄA) adına  Felix Ahls ise, “Şebnem Hoca’nın tıbbi alanda yürüttüğü mücadele hepimiz için örnektir. Şebnem Hoca’ya sahip çıkacağız” dedi.

Hızla serbest bırakılmalı 

Mültecilere Tıbbi Yardımlaşma Derneği (MFB) tarafından da Bochum Tiyatrosu (Schauspielhaus) önünde de Adalet Nöbeti düzenlendi. MFB Temsilcisi Bianca Schmolze, “Şebnem Korur Fincancı, uzun süredir birlikte çalıştığımız, tecrübesinden ve deneyimlerden öğrendiğimiz, insan hakları mücadelesinde uluslararası alanında önemli ve değerli insanlardan birisidir. Şebnem Hoca serbest kalana kadar protestolarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 

Yeşiller Partisi Milletvekilli Max Lucks da “Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması Türkiye'de demokrasiye, insan haklarına ve ifade özgürlüğüne bir saldırıdır. Hızla serbest bırakılmalıdır” dedi. HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.