Seçim çalışmalarına karşı siyasi soykırıma devam

Çiğdem Kılıçgün Uçar

Çiğdem Kılıçgün Uçar

  • AKP-MHP iktidarının seçim yaklaştıkta Yeşil Sol Parti'nin seçim çalışmaları ve sandık güvenliği görevlilerine yönelik siyasi soykırım operasyonları da kesintisiz devam ediyor. AKP-MHP'nin kaybetmeye hazır olmadığı bu süreci operasyonlarla götürmeye çalıştığına işaret eden Uçar, "Bunun karşısında çok ciddi bir direniş var. Hala sahada özgür basın emekçileri ve demokratik siyaset yürüten binler var” şeklinde konuştu.

AKP-MHP iktidarının seçim yaklaştıkta Yeşil Sol Parti'nin seçim çalışmaları ve sandık güvenliği görevlilerine yönelik siyasi soykırım operasyonları da kesintisiz devam ediyor. İstanbul’da dün de HDK, HDP ve Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi üyeleri ile yöneticilerinin de bulunduğu en az 17 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Başakşehir, Esenyurt, Arnavutköy ve Küçükçekmece’nin de aralarında bulunduğu birçok ilçede evlere baskınlar düzenlendi. Baskınlarda Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Gençlik Meclisi üyeleri ile yöneticilerinin de aralarında bulunduğu en az 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların avukatlarıyla görüştürülmesine 24 saat kısıtlama getirilirken, soruşturma dosyasında gizlilik kararı olması nedeniyle gözaltı gerekçesi hakkında bilgi edinilemedi.

Son bir hafta içerisinde yüzlerce kişi gözaltına alındı. 30 Nisan günü İstanbul ve Eskişehir merkezli iki ayrı dosya kapsamında 8 ilde düzenlenen gözaltı saldırılarında aralarında ESP EşBaşkanı Şahin Tümüklü, ETHA editörü Nadiye Gürbüz, SGDF’li sosyalist gençler ve Yeşil Sol Parti'den milletvekili adayı Burcu Ayyıldız, Müslüm Koyun ve Meryem Yıldırım'ın da olduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 29 Nisan günü 49 kişi hakkında başlattığı soruşturma kapsamında, 15 ilde devlet terörü estirildi. Amed’de Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz ve eşi Selma Yılmaz ile İstanbul’da Sedat Yılmaz’ın kardeşi Filiz Yılmaz gözaltına alındı ve Ankara’ya götürüldü.

Amed merkezli olarak 21 ilde 25 Nisan’da gerçekleşen eş zamanlı siyasi soykırım operasyonlarında ise 216 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 128’i gözaltına alındı. Aralarında gazeteciler ve avukatların da olduğu onlarca kişi tutuklandı.

Uçar: İktidar sonuç alamayacak

JINHA'dan Medine Mamedoğlu'na konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, AKP-MHP iktidarının mücadelenin olduğu her alana saldırdığını belirtti. Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Uzun bir süredir direnen özgür basın emekçileri, direnen tiyatrocular, direnen demokratik siyasetçiler ve avukatlar var. Her birinin mücadelesi aslında mevcut tek adam rejimini ve AKP iktidarını zayıflatıyor. Buradan baktığımızda bu operasyonlar bir yönüyle seçime dönük bir müdahale, bir yönüyle de kendisinin yeniden iktidar olacağını engelleyen bütün demokrasi güçlerine saldırarak bu sürece girme çabası güdüyor. Mevcut durumun seçim güvenliği açısından da oluşturduğu bir sorun var elbette ki, özellikle avukat arkadaşlara ve özgür basına yönelik sürecin kendisi bir anlamda buna işaret ediyor” dedi.

AKP hakkettiği yere gidecek

AKP-MHP'nin kaybetmeye hazır olmadığı bu süreci operasyonlarla götürmeye çalıştığına işaret eden Uçar, "Bunun karşısında çok ciddi bir direniş var. Hala sahada özgür basın emekçileri ve demokratik siyaset yürüten binler var. Toplumun kendisi ile demokrasi, eşitlik ve özgürlüğü savunan bütün mücadele alanları, AKP’yi hak ettiği yere gönderecektir” şeklinde konuştu.

Seçim, iktidar ile toplum arasında

Seçimin AKP iktidarı ile bütün toplum arasında gerçekleştiğini aktaran Çiğdem Kılıçgün Uçar, toplumun bu noktada değişimden yana karar verdiğini ve milyonların bu kararı sandığa taşıyacağını söyledi. Uçar, şunları ekledi: “Seçim güvenliği için en önemli şey her birimizin sandığa giderek oy kullanması, kullandığı oylara sahip çıkması ve çok yüksek bir oy oranıyla çıkıp AKP’nin yaratmak istediği o korku duvarını yıkmak. Kazanmamız önünde hiçbir engel yok.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.