Seçim sonrasına kadar açlık grevi

Cezaevi

Cezaevi

  • Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsaklar, 27 Kasım'daki başlattıklarını dönüşümlü açlık grevini, 15 Şubat'ta kadar değil de seçim sonrasına kadar uzattı.
  • 10 bini aşkın tutsak adına açıklama yapan Deniz Kaya, seçim sonrasına kadar tecridin devam etmesi halinde bir üst aşamaya taşıyıp sonuç alana dek sürdüreceklerini ilan etti.

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsaklar, "Zindanlarda da olsak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirme, mücadelemizin başarısında rol sahibi olma kararlılığımız her zamankinden çok daha ileri düzeydedir" dedi. 

PKK ve PAJK'lı tutsakların, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" kampanyası kapsamında 27 Kasım'da başlattığı dönüşümlü açlık grevi 79. gününde. Tutsaklar, taleplerine yanıt verilmemesi halinde Uluslararası Komplo'nun yıl dönümü olan 15 Şubat'tan itibaren yeni bir aşamaya geçeceklerini duyurmuştu. Tutsaklar adına Deniz Kaya imzasıyla dün yazılı bir açıklama paylaşıldı. İmralı'daki direnişten, gerillanın başarılı devrimci operasyonlardan, ailelerin ‘Adalet Nöbeti’ eylemlerinden ve halkın her yerde geliştirdiği destekten aldıkları moral ve güçle açlık grevini sürdürdüklerini belirten Kaya, içinden geçilen sürecin büyük riskler taşıdığı kadar başarı için imkan ve olanaklarını da fazlasıyla barındırdığını kaydetti.

Bu sefer durum farklı

Birinci Dünya Savaşı'nın Kürt soykırımı temelinde TC’nin kuruluşuyla sonuçlandığını, İkinci Dünya Savaşı'nın yine Kürt soykırımı temelinde İran ulus devletini ortaya çıkardığını ve Üçüncü Dünya Savaşı'nın da Kürt soykırımı temelinde sonuca götürülmek istendiğini vurgulayan Kaya, ancak bu sefer durumun farklı olduğunu ifade etti. Kürt Halk Önderi'nin demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigması etrafında örgütlenmiş ve özgürlüğüne kilitlenmiş halk gerçekliğine dikkat çeken Kaya, soykırımcı TC faşizminin ve küresel hegemon güçlerin oyunlarını boşa çıkaracak ve özgürlüğe taşıyacak temel güç kaynaklarına işaret etti.

10 bini aşkın tutsak

"Bizler TC zindanlarında bulunan 10 bini aşkın PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak Önderliğimize, şehitlerimize, halkımıza ve mücadelemizin ortaya çıkardığı değerlere ölümüne bağlı olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz" diyen Kaya, şöyle devam etti: "Böylesi tarihi bir süreçte zindanlarda da olsak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirme, mücadelemizin başarısında rol sahibi olma kararlılığımız her zamankinden çok daha ileri düzeydedir. Kahraman gerillamızın fedai çizgisi bizim de esas aldığımız en temel direniş çizgisi olmaktadır. Maddi ve manevi tüm değerlerimizin bileşkesi olan Önderliğimizin fiziki özgürlüğü bizler için var olma ve fedai çizgide direnişi geliştirme gerekçemizdir. O nedenle Önder Apo’nun üzerindeki tecridin kalkması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için bize düşen tüm görev ve sorumluluklara hazır olduğumuzu ve gereğini yerine getireceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.  

Dönüşümlü açlık grevi

Önderliğimiz üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 27 Kasım'da başlattığımız ve 15 Şubat’ta yeni bir evreye taşıyacağımızı kamuoyuna ilan ettiğimiz dönüşümlü açlık grevi eylemimizi dışarıdaki hamleyi etkilememesi ve seçim çalışmalarını engellememesi için seçim sonrası sürece kadar uzattığımızı belirtmek istiyoruz. Dışarıda hamle kapsamında 15 Şubat’tan 4 Nisan’a kadar halkımızın geliştireceği kapsamlı eylemsellik süreci ve yine bu kapsamda AKP-MHP faşizminin Kürt soykırım politikalarına ve kayyum siyasetine karşı seçimde güçlü bir cevap verme yaklaşımını oldukça önemli bulduğumuz için bu süreçlerin etkilenmemesi adına dönüşümlü açlık grevi eylemimizi seçim sonrasına kadar uzatma kararına ulaştık.

Seçimden sonra yeni karar

Seçim sonrasına kadar Önderliğimiz üzerindeki tecridin devam etmesi halinde eylemimizi bir üst aşamaya taşıyacağımızı ve sonuç alana dek sürdüreceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz." AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.