Şehidinin kıyafetini kuşandı

Kadın Haberleri —

Ferhad Dêrik'in cenaze töreni

Ferhad Dêrik'in cenaze töreni

  • SİHA saldırısında şehit düşen eşi Ferhad Dêrik’in askeri kıyafetlerini giydi ve cenazesini omuzlarında zılgıtlar, sloganlarla defnetti. Evîn Murad Ebdo, kadınların devrimin kazanımlarını sonsuza kadar koruyacağı mesajını verdi.

Türk devleti 27 Ekim’de Rojava’nin Dêrik kentinde bir eve SİHA saldırısı düzenledi. Saldırıda Demokratik Suriye Güçleri (QSD) komutanlarından Ferhad Dêrik (Şiblî Şiblî) şehit düştü. Dün Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlanan Şehit Ferhad’ıncenaze törenine binlerce yurttaşın katıldığı görüntüler basına yansıdı.

Özerk Yönetim temsilcileri, siyasi partiler, QSD’ye bağlı meclisler, Kürt, Arap ve Süryani aşiret kanaat önderleri, şehit anneleri, kadın ve gençlik hareketleri Dêrik Hastanesi önüne akın ederek cenazesini aldı, ardından şehitliğe doğru harekete geçti.

Uğurlama töreninden çekilen fotoğraflara baktığımızda şehidin eşi Evîn Murad Ebdo’nungiydiği askeri kıyafet dikkat çekiyor. Halkının özgürlüğü ve güvenliği için yıllarca mücadele eden, devrimin kazanımların sahip çıkan eşinin kıyafetlerini giymişti. Cenazeyi hastaneden şehitliğe kadar omzunda taşıdı, zılgıt ve sloganlarla defnetti.

Sadece Evîn Murad Ebdo değil, Rojava’da onlarca kadın şehit düşen eşlerini omuzlarında taşıyarak uğurluyor ve bıraktıkları mücadeleyi sürdürme sözü veriyor. Şehidin annesi XanaSedon da törende yaptığı konuşmada bedeli ne olursa olsun direnişin etrafında birleşecekleri mesajını verdi.

Anneler, eşler, çocuklar ve kardeşler her biri 12 yıldır devrimin hem öncüsü hem de taşıyıcı oldu. Bugün de yoldaşlarını omuzlarında taşıyarak düşmana ve tüm dünyaya, direniş mirasının taşıyıcısı olacaklarını haykırıyor. QAMİŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.