Şehitler Darmstadt'ta anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Darmstadt DKTM'de şehit anması

Darmstadt DKTM'de şehit anması

  • Almanya’nın Darmstadt kentinde Rojava’da Türk devletinin hava saldırılarında şehit düşen 10 yurtsever ve Başûrê Kurdistan’da devrimci operasyonlarda şehit düşen 4 gerilla anıldı.

Darmstadt DKTM’de yapılan anma etkinliğinde devrimci operasyonlarda şehit düşen Helmet Şahin, Memyan Armani, Hüseyin Azad, Welat Serhad ile Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırılarında şehit düşen 10 yurtsever anıldı. Rojava’da şehit düşen Ferhan Teme’nin ailesinin de hazır bulunduğu etkinlikte Teme’nin amcası ve amcaoğlu birer konuşma yaptı. Ferhan’ın herkes tarafından sevilen biri olduğunu anlatan akrabaları, şehitlerinin izinde olduklarını belirtti. Ferhan Teme’nin amcas Zeki Teme, Qamishlo’da yaşanan saldırılar ve Şengal’deki katliamda şehit düşenleri anarak başladığı konuşmasında “Biz aile olarak 7’den 70’e şehitlere, Başkan Apo’ya, şehitlerin arkadaşlarına söz verdik. Ailemizin 11. şehidi oluyor. Bu bizler için büyük bir onurdur” dedi. Kurdistan Özgürlük Gerillasının devrimci operasyonlarla biçare bıraktığı Türk devletinin sivillere saldırısının gerillaya güç yetirememenin hırsı olduğuna dikkat çeken Teme, “Şehit Ferhan Qamışlonun yurtsever bir Kürt’üydü. Böylesi büyük bir devrimci operasyon döneminde şehit düştü. O hem toplumunda hem de mücadele arkadaşları arasında özverisi ve candan katılımı ile sevilen bir devrimciydi. Bu gurur tüm Kurdistan halkınındır. Bizler de ailesi olarak şehitlerin ardından yürüme ve mücadele sözümüzü yeniliyoruz. Biz burada Önder Apo’ya verdiğimiz sözün arkasındayız” dedi. 
Anmada KOMAW adına da bir konuşma yapılarak Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin tüm şehitlerinin bugün anılan 14 şehit şahsında andıkları belirtilerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kurdistan’ın özgürlüğü gerçekleşene kadar mücadele edeceklerini belirtti. Anma’da sık sık “Bijî Serok Apo”, “Şehid Namirin” sloganları atıldı. DARMSTADT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.