Şengal’de ‘Jin jiyan azadî’ ormanı

Kültür/Sanat Haberleri —

Şengal dağları - Yelda Abbasi, Laia Genc, Nurê Dilovanî ve Beata Wolf konseri

Şengal dağları - Yelda Abbasi, Laia Genc, Nurê Dilovanî ve Beata Wolf konseri

  • Şengal’de 3 bin zeytin ve incir ağacı ekilecek, geliri de savaş mağduru çocuklara aktarılacak. Yelda Abbasi, Laia Genc, Nurê Dilovanî ve Beata Wolf, proje için 3 Şubat’ta verilecek konserde sahne alacak.

ARAT ARARAT / BIELEFELD

Kürdistan’a Barış ve Umut İnsiyatifi (KBUI) Şengal’de orman projesine imza atıyor. Projenin startı 3 Şubat’ta Bielefeld’de gerçekleşecek konserle verilecek. Konser sanatçılar Yelda Abbasi, Laia Genc Nurê Dilovanî ve Beata Wolf’un katılımıyla gerçekleşecek.

KBUI Sözcüsü Emine Gözen, “İran’dan Şengal’e özgürlük çığlığı-Jin jiyan azadî” şiarı ile düzenleyecekleri konserin tüm gelirlerinin Şengal‘de ekilecek orman için harcanacağını belirtti ve herkesi konsere katılarak projeyi büyütmeye çağırdı.

 

 

İncir ve zeytin ağaçları

Şengal‘de büyük bölümü zeytin ve incir ağaçlarından kurulacak en az 3 bin ağaçlı orman projesi için kolları sıvayan İnisiyatif, projeyi Şengal Özerk Meclisi ve Şengal‘de bulunan kadın kurumları ile birlikte organize ediyor. KBUI Sözcüsü Emine Gözen destek beklediklerini belirterek “2014’te kaybedilen Êzîdî kadınların hatırlanması ve kadın özgürlük mücadelelerinin kadına verdiği umudu büyütmek için Şengal‘deki orman projesine destek için bu etkinliği düzenliyoruz” dedi.

Kadın sanatçılardan destek

“Jîna Amînî eylemleri bizi de harekete geçirdi” diyen Gözen, “Rojava, Mexmûr, Şengal gibi alanlarda yaptığımız görüşmelerde şunu gördük. O coğrafyadaki kadın özgürlük hareketlerini bir araya getirmek çok daha anlamlı olacaktır. Bu mücadeleyi büyütmek ve hafızalara kazımak gerekiyor” diye ekledi.

 Farklı kültürlerin müziklerini seslendiren müzisyenlerle kadınlara ve topluma bir mesaj vermek istediklerini belirten Emine Gözen, konsere Bielefeld Internasionel Begegnungzentrum (IBZ) ve Volkshochschule‘nin de destek verdiğini belirtti.

 Savaş mağduru çocuklar için

Gözen, zeytin ve incir ağaçları projesinin geleceğe dönük de planlamalar içerdiğini belirterek şunları ekledi: ”Yereldeki kurumlardan gelen öneri üzerine ağırlıklı zeytin ve incir ağaçları dikilecek. Bu proje 3-5 yıllık projedir, 5 yıl sonra zeytin ve incirlerden elde edilecek gelirler savaş mağduru çocukların eğitim projesi için harcanacak. Bölge Meclisi ile bu konuda bir sözleşme yaptık.”

Yelda Abbasi ile Laia Genc, Nurê Dilovanî ve Beata Wolf’dan oluşan Trio Sêreng grubunun sahne alacağı konser 3 Şubat’ta saat 19.00’da Bielefeld Volkshochschule’de gerçekleşecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.