Şengal’e saldırı, fermanların devamıdır

Yurt Dışı Haberleri —

Şengal katliamı Bremen'de protesto edildi

Şengal katliamı Bremen'de protesto edildi

  • Türk devletinin Şengal’e yönelik insanlık dışı saldırıları Avrupa kentlerinde Kürdistanlılar tarafından düzenlenen eylemlerle kınandı. Eylemlerde, bu saldırıların Êzîdî halkına yönelik fermanların devamı olduğu belirtildi.

 

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, faşist Türk devletinin Şengal’e yönelik sistematik saldırılarına karşı alanlara çıktı. Uluslararası hukuka aykırı bu saldırıların “KDP ve Bağdat yönetimi ortaklığıyla gerçekleştiği” belirtildi.

İnsanlık dışı suçlar

Almanya/Hannover’de düzenlenen protesto eyleminde, uluslararası toplumun Şengal’e yönelik yapılan soykırım saldırıları karşısında takındığı sessizliğe tepki gösterildi.

Bremen’deki eylemde “Türk devletinin insanlık dışı suçlar işlediği, bir hastaneyi bombaladığı ve Êzîdî halkına yönelik fermanları devam ettirmek istediği” kaydedildi.

Wesel’de de Türkiye’nin saldırıları kınandı, ulusal ve uluslararası dayanışma çağrısı yapıldı.

Tutum alınmalı

Hollanda’nın Den Haag kentinde Türk Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylem ile saldırılar protesto edildi. Hollanda hükümetine “tutum alın” çağrısının yapıldığı eylemde, “Avrupa finanse ediyor, Türkiye bombalıyor” denildi.

Êzîdîlerin kazanımları hedefleniyor

Fransa’nın Bordeaux, Paris, Draguignan ve Marignane kentlerinde de işgalci Türk devletinin Şengal saldırına tepki gösterildi. Eylemlerde Türkiye-KDP-Bağdat ortaklığına dikkat çekildi ve Êzîdî halkının kazanımlarının hedeflendiği belirtildi. Saldırılar nedeniyle yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulan eylemerde sık sık “Katil Erdoğan” sloganı atıldı.

KDP ve Bağdat ortaklığıyla

Saldırıların kınandığı bir diğer merkez ise İsviçre’nin Zürih kenti oldu. Türk Konsolosluğu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Şengal'de şehit YBŞ Komutanı Seid Hesen ile yeğeni YBŞ savaşçısı İsa Xwededa fotoğraflarını taşıdı. Eylemde konuşan Şengal Diaspora Meclisi temsilcisi Bedirxan Kahraman, “Gerek KDP yönetimi gerek Bağdat yönetiminin Türk devletiyle olan ortaklılığı açıkça ortadadır. Bu tamamen uluslararası hukuka aykırı saldırılara ve işbirlikçi politikalara karşı Şengal halkının kazanımlarına sahip çıkarak, mücadelemizi ve direnişimizi her yerde sürdüreceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.