Seyit ve Aslan’a veda

  •  Gazeteci Seyit Mahmut Evran ile YPG komutanlarından Aslan Qamişlo’nun cenazeleri, bugün Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde düzenlenen törenle uğurlandı.

 

Qamişlo’da binlerce kişinin katılımıyla 22 Eylül’de şehit düşen gazeteci-yazar Seyit Evran ve 17 Eylül’de Türk SİHA saldırısı sonucu şehadete ulaşan YPG komutanlarından Aslan Qamişlo için cenaze töreni düzenlendi. 

Uğurlama töreni için toplanan kitle, Enteriyê Mahallesi’nden Şehit Delil Saroxan Şehitliği’ne doğru harekete geçti. Yol arkadaşları, iki şehidin naaşını omuzlarında taşıdı. Şehitlikte merasim saygı duruşuyla başladı. Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi’nden Şêro Şero, yaptığı konuşmada iki değerli komutanı uğurladıklarını belirterek, “Aslan Qamişlo, devrimin başından itibaren önemli komutanlardan biriydi. Halkımızın savunması, güvenliği ve kazanımları için gözünü kırpmadı” dedi. 

Devrim hedefine ulaşacak

Daha sonra söz alan TEV-DEM Eşbaşkanı Rûken Ehmed, halkın şehitlerine bu şekilde sahip çıkmasının, devriminin amacına ulaşacağının da göstergesi olduğunu söyledi. Gazeteci-yazar Seyit Evran'ın kalemi ve kamerasıyla halkın mücadelesini ve şehitlerin fedakarlığını sergilediğini belirten Ehmed, “Seyit, mücadeleciydi ve zorlukların sınırını tanımıyordu. Gerçeği anlattı ve birçok gazeteciyi bu doğrultuda eğitti” dedi. 

Komutan Aslan Qamişlo'nun mütevaziliği ve özverili oluşuyla  tanındığını; eğitim, iç savunma ve toplumsal konularda çok çalıştığını söyleyerek, şöyle devam etti: “Halkının devrimci halk savaşına ve öz savunmaya göre örgütlenmesi için büyük emek verdi. Madem ki biz şehitlerimize bağlıyız ve bugün onların etrafında toplanıyoruz, o halde hainlerin topraklarımızda yaşamasına izin vermemeliyiz. Bütün yük sadece İç Güvenlik Güçleri ve QSD'nin omuzlarında değil. Hainleri kutsal topraklarımızdan çıkarmalıyız. Böyle olursa halk örgütlenmesinin gücünü göstermiş oluruz.” 

Haklarını ödeyemeyiz

Özgür Basın Birliği (YRA) adına konuşan Stêrk Gulo ise Seyit Evran’ın 30 yıllık, Aslan Qamişlo’nun ise 25 yıllık arkadaşı olduğunu hatırlatarak, “Şehitlerin hakkını onlar hakkında konuşarak ödeyemeyiz” dedi. Seyit Evran’ın savaşçı, komutan ve gazeteci olduğunun altını çizerek, bir gün bile mücadele yolundan geri adım atmadığını kaydeden Gulo, şöyle konuştu: “Roajva Devrimi başladığında kalemi ve kamerasıyla  geldi. Halkının sesini dünyaya ulaştırmaya çalıştı. Yazıları aracılığıyla binlerce dost ve şehitle tanıştık. Rojava'nın tüm tarihini biliyordu, çünkü o halkına aşıktı. Herkesin gönlünde yer etti. Onu her zaman yaşatmalıyız. Büyük bir sevgi ve ısrarla, onların yolundan gideceğimizin sözünü veriyoruz."

Törenin sonunda Seyit Evran ve Aslan Qamişlo'nun şehadet belgeleri okunarak arkadaşlarına teslim edildi. Daha sonra iki şehidin yoldaşları naaşları omuzlarında taşıyarak defnetti.  QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.