Seyyar provokatöre barikat

  • Deniz Poyraz’ın katledildiği HDP İzmir İl binası önünden Ankara’ya getirilen Mehmet Laçin isimli ajan-provokatöre Meclis ve AYM önünde açıklama yaptırıldıktan sonra HDP Genel Merkezi önüne sürülmek istendi. HDP’li vekiller, önceden açıkladıkları gibi müdahale ederek, girişime engel oldu.

İzmir’den HDP Genel Merkez binası önüne getirilen Mehmet Laçin için polis seferberliğine tepki gösteren milletvekilleri, “Deniz Poyraz’ın katilini getiremezsiniz” dedi. 

İzmir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binası önünde nöbet tutturulan Mehmet Laçin, partinin Genel Merkez binası önünde kamp kurdurmak amacıyla Ankara’ya getirildi. Meclis ve Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde önceki gün açıklama yaptırılan Laçin, dün sabah saatlerinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan HDP Genel Merkez binası önüne getirilmek istendi.

Sabah saatlerinde genel merkezin bulunduğu Büklüm Sokağı, polis tarafından ablukaya alındı. HDP’nin 27 Eylül’de açıklayacağı deklarasyon öncesi yapılacak toplantı nedeniyle partinin milletvekilleri de genel merkezde toplandı. Polis, Laçin için sokakta bulunan araçların kaldırılması ve milletvekillerinin içeri girmesini talep etti. Duruma tepki gösteren milletvekilleri, “Deniz Poyraz’ın katillerini getiremezsiniz. Bu adam Deniz Poyraz katledilirken bekçilik yapmıştır. Polis onu koruyor” diyerek, izin vermeyeceklerini söyledi. 

Deniz Poyraz’lı pankart

Gerginlik devam ederken, HDP binasına Deniz Poyraz’ın fotoğrafının olduğu ve “Deniz Poyraz’ın katillerini ve katillerin destekçilerini tanıyoruz. Hesap Soracağız” yazılı dev pankart asıldı. Bu sırada polis milletvekillerine saldırdı.

Mehmet Laçin isimli kişi, polis korumasıyla Türk bayrağı ve fotoğraflarını çıkartarak, açıklama yapmaya çalıştı. HDP’li milletvekilleri, “Direniş devam ediyor”, “HDP halktır, halk burada”, ”Katil defol”, ”Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganlarıyla Laçin’in açıklama yapmasına izin vermedi.

 Laçin’in açıklama yapma girişimi sırasında HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, megafondan “Dikkat dikkat, halk konuşuyor” dedi. Bu sırada polisler tarafından megafon alınmaya çalışılsa da HDP’li milletvekilleri izin vermedi. 

Öyle yağma yok!

Daha sonra konuşan Kemal Bülbül, “Recep Tayyip Erdoğan da geldi. Süleyman Soylu da geldi. Gelin yüreğiniz varsa görüşelim, konuşalım, bu sorun nasıl çözülür, ortaya koyalım. Biz buradayız, vekillerimiz, eşbaşkanlarımız burada, Türkiye halklarının iradesi burada. Güvenlik güçleri, siz alet oluyorsunuz. Gelsin Süleyman Soylu, buraya gelsin. Öyle yağma yok, halkın iradesi var” diye konuştu. 

İktidar medyası da devrede

Laçin’in açıklama yapmasına izin vermeyen HDP’li vekiller ile polis arasında bir kez daha tartışma yaşandı. Bu sırada HDP’li vekilleri parti binasına sıkıştırmaya çalışan polisleri çekmeyen iktidar medyası, Laçin’i alandan uzaklaştırarak, görüş almaya çalışması dikkat çekti. Daha sonra parti binasına doğru gelen Laçin, HDP’li vekiller tarafından engellendi, “Katil defol”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganlarıyla sesinin duyulmasına izin verilmedi. Polisler tarafından alandan uzaklaştırılan Laçin, parti binasının bulunduğu sokağın yukarı tarafındaki girişinde bekletildi. 

Emniyet seferber olmuş

HDP’li milletvekillerinin de parti önünde bekleyişi devam eerken yolun trafiğe açılmasını isteyen polise, HDP Eşbaşkan Yardımcısı Tayip Temel, “Ankara Emniyeti katili korumak için seferber olmuş. Biz de demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Sizin yataklık ettiğiniz şey hukuksuzdur, korumaya çalıştığınız kişi de kanunsuz eylem yapmaktadır” sözleriyle tepki gösterdi. 

Katilin gözcüsü

Polisin yeniden anons geçmesine ise bu sefer HDP’li Mehmet Rüştü Tiryaki de tepki gösterdi. Açıklama yapan Tiryaki, “Parti binalarımızın önünde açıklama yapmamıza izin vermeyenler, Genel Merkezi’mizin önüne birini getirecek, sonra bizi kanuna aykırı davranmakla suçlayacak. Bugün burada farklı bir şey yaşıyoruz. Deniz Poyraz’ın katliamında gözcü olduğunu düşündüğümüz biri var. Arkadaşlarımız buna tepki gösteriyor” şeklinde konuştu. 

Haber hazırlanırken HDP önündeki bekleyiş devam ediyordu. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.