Sicilya’da Hêza’ya ödül

Kültür/Sanat Haberleri —

Hêza Film Gösterimi / PALERMO

Hêza Film Gösterimi / PALERMO

  • Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen SicilyAmbiense Film Festivali, 11-16 Temmuz tarihleri arasında Sicilya’nın San Vito Lo Capo Belediyesinde gerçekleşti. Festival Uzakdoğu, Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Amerika kıtalarından 35 yapıtın katılımı ile gerçekleşti.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen SicilyAmbiense Film Festivali, 11-16 Temmuz tarihleri arasında Sicilya’nın San Vito Lo Capo Belediyesinde gerçekleşti. Festival Uzakdoğu, Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Amerika kıtalarından 35 yapıtın katılımı ile gerçekleşti.

Festivalde Çevre, Antropoloji, İnsan Hakları, Biyoçeşitlilik, Savaş, Entegrasyon ve Sivil Haklar alanında film, belgesel ve animasyon türü yapımlar yarıştı.

En iyi film, en iyi belgesel, insan hakları ve çevre ödülü dallarında ödüller sahiplerini buldu.

Hêza belgeseli festivalde Uluslararası Af Örgütü İnsan Hakları Ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Af Örgütü adına Francesca Corbo ödül takdim töreninde, belgeselin “DAİŞ’ten kaçmayı başarıp ona karşı zafer elde eden Hêza’nın yeniden doğuşunun hikayesinde kadın yönetmen Derya Deniz’in etkili anlatımına vurgu yaparak, “Hêza, Uluslararası Af Örgütü İnsan Hakları Ödülü’ne layık görülmüştür” dedi.

Belgesel ekibi adına ödülü alan Yapımcı Afat Baz, “Ödülün sahibi, DAİŞ zihniyetine karşı mücadele eden ve bu uğurda şehit düşen bütün kadınlardır” dedi. ANF/PALERMO

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.