SİHA'lı cinayetler durmuyor

  • Türk devleti, SİHA'yla suikast düzenlediği Cizîrê Bölgesi Özerk Yönetimi Adalet ve İnfaz Bürosu Eşbaşkanları Zeyneb Mihemed ve Yılmaz Şero’yu katletti.  

 

Türk SİHA'sı, Kuzey-Doğu Suriye’nin Girkê Legê kentine 5 km mesafede bulunan Til Ceman köyü dört yolunda önceki gün bir araca saldırı düzenledi. Saldırı sonucu Cizîrê Bölgesi Özerk Yönetimi Adalet Bürosu Eşbaşkanları Zeyneb Mihemed ve Yılmaz Şero şehit düştü. 

Hasekê’nin Zirgan ilçesine bağlı Mişêrfe köyüne yönelik saldırıda ise Rîma Ehmed Îsmaîl (14) ve Nayîf Ebdulqadir (14) şehit düştü ve içinde çocuklarında bulunduğu 6 yurttaş ise yaralandı.

Cizîrê Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi, dün saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: “İşgalci Türk devleti, SİHA'yla dün (öceki gün) saat 13.50’de Özerk Yönetim kurumlarına ait bir otomobili hedef aldı. Saldırıda hedef alınan Adalet ve İnfaz Bürosu Eşaşkanlarıydı. Ayrıca dün akşam saatlerinde Zirgan köyleri ağır silahlarla bombalandı. Bunun sonucunda iki çocuk şehit düştü ve 6 yuşrttaş ise yaralandı.

Bu vahşi saldırılar, faşist Türk devletinin bölge halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşının devamıdır. Özerk Yönetim’in bölge halkına hizmet eden, onların güvenliği ve istikrarı için çalışan kurumlarının yanı sıra bölge halkının güvenliğini ve istikrarını hedef almaktadır. Ayrıca bu saldırılar bölgenin asıl sakinlerinin göç ettirmek ve Özerk Yönetim projesini darbelemek amacıyla yapılmaktadır. Adalet ve İnfaz Bürosu yönetimlerimizin hedef alınması, güvenlik güçlerimiz ve askeri güçlerimiz, Koalisyon güçlerinin iş birliğiyle işgalci Türk devletinin destek verdiği DAİŞ terör hücrelerini imha etme operasyonları ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilmektedir. 

İşgalci Türk devletinin terör saldırılarını kınıyor ve insanlığa karşı savaş suçları olarak görüyoruz. İşgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği katliam, öldürme ve yıkımın sorumlularını uluslararası topluma, Koalisyon'a ve Rusya’ya gösteriyoruz.”  ANHA/QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.