Şırnak’ta iki kişi daha tutuklandı

  • Şırnak’ta mahkemeye çıkarılan 6 kişiden ikisi tutuklanırken, 10 kişinin de gözaltı süreleri dört gün uzatıldı.

 

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil ve Beytüşşebap ilçeleri ile Siirt’te gözaltına alınanlardan 6 kişi daha akşam saatlerinde Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinden sonra savcılığa sevk edildi. İfade işlemleri tamamlanan Aziz Sönmez ile birlikte Hasan Aydın, Medya Hezar, İsmail Nerse, Agit Işıklı ve İdris Kayaalp Şırnak Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadesinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilenlerden Birca Belek Dil ve Kültür Derneği yöneticisi Aziz Sönmez ve Hasan Aydın tutuklanırken, Medya Hezer, İsmail Nerse, İdris Kayaalp ve Agit Işıklı ise adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet’teki işlemleri devam eden 10 kişinin ise gözaltı süreleri dört gün daha uzatıldı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 9 Ocak’ta Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil ve Beytüşşebap ilçeleri ile Siirt’te yapılan ev baskınlarında 24 kişi gözaltına alınmıştı. 10 Ocak’ta Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre üç kişi Emniyet’teki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Önceki gün de adliyeye getirilen 5 kişiden üçü serbest bırakılırken iki kişi tutuklandı. Sönmez ve Aydın ile birlikte bu soruşturma kapsamında dört kişi tutuklandı. ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.