Sistematik olarak vuruldu

Dünya Haberleri —

Gazze/ Foto:AFP

Gazze/ Foto:AFP

  • İsrail savaş uçaklarının saldırısında 7 çalışanını kaybeden World Central Kitchen (WCK), saldırının sistematik ve araç araç düzenlendiğini açıkladı. 

Yardım kuruluşu World Central Kitchen'ın (WCK) kurucusu ünlü şef Jose Andres, Gazze'de yedi çalışanının öldürüldüğü saldırının ardından çarşamba günü Reuters'e verdiği röportajda, İsrail'in kendilerini ‘sistematik bir şekilde’ hedef aldığını söyledi. 7 personeli İsrail jetlerinin saldırısıyla öldürülen sivil toplum kuruluşu WCK kurucusu Andres, İsrail Ordusunu yardım çalışanlarını "sistematik bir şekilde, araç araç hedef aldığını" açıkladı.

Andres, WCK’nin İsrail ordusuyla açık bir temas halinde olduğunu ve İsrail ordusunun personelinin hareketlerinden haberdar olduğunu söyledi. Andres yardım konvoyunun muhtemelen üçten fazla saldırıyla vurulduğunu belirtti.

Kendisinin de ekibiyle birlikte Gazze'de olması gerektiğini, ancak çeşitli nedenlerle ‘Gazze'ye geri dönemediğini’ sözlerine ekledi. Dün ABD Başkanı Joe Biden ile görüşen Andres, ABD'yi savaşı durdurmak için daha fazlasını yapmaya çağırdı. “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu savaşın derhal sona ermesi gerektiğini anlaması için ABD'nin daha fazla çaba göstermesi gerekiyor” diyen Andres, WCK'nin yardım teslimatlarına yeniden başlamadan önce Gazze'deki güvenlik durumunu incelemeye devam ettiğini kaydetti.

WCK tarafından yapılan açıklamada, aralarında Avustralya, İngiltere ve Polonya vatandaşlarının da bulunduğu yedi çalışanın İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında öldüğü bildirildi. ABD merkezli kuruluş, personelinin ölümünün ardından ‘bölgedeki faaliyetlerini askıya aldığını’ duyurdu.

ABD merkezli kuruluştan yapılan açıklamada, aralarında Filistinlilerin ve bir ABD-Kanada çifte vatandaşının da bulunduğu çalışanların, örgütün logosunu taşıyan iki zırhlı araç ve bir başka araçla seyahat ettikleri belirtildi. İsrail ordusuyla koordineli hareket etmelerine rağmen konvoyun, Gazze'ye deniz yoluyla getirilen 100 tondan fazla insani gıda yardımını boşalttıktan sonra Deyr el-Balah'taki depodan ayrılırken bombalandığı ifade edildi. WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.