Sisteme karşı doğru muhalefet

Bahattin Günel

Bahattin Günel

  • Siyasetçi Bahattin Günel, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın mevcut sisteme karşı doğru muhalafet edecek ittifak olduğunu söyledi. 

 

Halkın Emek Partisi’nde (HEP) kurucu üye olan, 1993’te kurulan Demokrasi Partisi'nde (DEP) Genel Başkan Yardımcılığı görevi yürüten ve 1999’da HADEP Genel Sekreter ve Genel Başkan Vekilliği yapan siyasetçi Bahattin Günel, MA'dan Esra Solin Dal'a konuştu. Türkiye’de üç fay kırığının Kürt sorunu, inanç özgürlüğü ve emek-sermaye ilişkisi olduğunu söyleyen Günel, son ikisinin de Kürt sorunundan bağımsız düşünülemeyeceğini ifade etti. Savaş, asimilasyon, şiddet, baskı, parti kapatmalarının geçmişte çözüm olmadığı gibi bugün de olamayacağını kaydeden Günel, "Erdoğan'ın elinde kalan malzeme ırkçı, kafatasçı, milliyetçiyim diyen kesimlerdir. Düşman yaratarak, etrafında toplamaya çalışıyor. Türkiye’deki temel ırkçılık Kürt düşmanlığıdır. Kürt düşmanlığı yapmadan Türk milliyetçiliği yapamazsın” diye konuştu.

HDP'nin sisteme karşı doğru muhalefet yapan tek yapı olduğuna vurgulayan Günel, HDP’nin ülke siyasetinde ve demokrasi mücadelesinde önemli bir noktada olduğunu kaydetti. Günel, HDP üzerindeki baskılara işaret ederek, "Hedefte olmasının iki nedeni var. Birincisi, organizmayı oluşturan kesimin Kürt halkı olmasıdır. İkincisi, diğer bileşenleriyle birlikte demokrasi, insan hakları, kadın hakları, inanç özgürlüğü ve emekçilere kadar doğru, ciddi bir muhalefet yapması. Ne kadar hedeflerine koyarlarsa koysunlar hiçbir zaman sonuç alamayacaklar” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın önemine işaret eden Günel, şunları söyledi: "Türkiye’de tabii ki demokrasiyi içselleştirerek savunacak olanlar HDP’nin başını çektiği 3. Yol'dur. Türkiye’de mevcut sisteme karşı gerçek anlamda doğru muhalefet yapabilecek yapı olarak görüyorum. Bu ittifakın da her dönemde bu görevi, doğru muhalefeti yapacaklarını düşünüyorum. Demokrasiye en çok ihtiyacı olan ezilenlerdir, horlananlardır. Bu misyonu üstleneceklerine, yapacaklarına inanıyorum.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.