Söz verdik; göndereceğiz

  • Yeşil Sol Parti, birçok merkezde seçim büroları açtı, çalışmalarını kesintisiz sürdü. Adaylar, “Söz verdik; tek adamı göndereceğiz” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Wan İl Örgütü, 14 Mayıs seçimlerine dair 26 Nisan’da düzenleyeceği “Kadın Mitingi”ne ilişkin Cumhuriyet Caddesi’nde bildiri dağıtımı yaptı. Bildiri dağıtımına Yeşil Sol Parti Milletvekili adaylarından Gülcan Kaçmaz Sağyiğit, Sinan Çiftyürek, Taylan Ertaş ve çok sayıda kişi katıldı. Bildiri dağıtımı sırasında sık sık sloganlar atılarak, zılgıtlar çekildi.

QERS

Yeşil Sol Parti, Qers (Kars) adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit, Gülcan Alp, Sertaç Çelikaleli’nin katılımıyla kent merkezinde seçim bürosu açıldı. Yeşil Sol Parti İl binası önünde bir araya gelen aday ve beraberindeki heyet, açılışı yapılacak seçim bürosuna alkış ve zılgıtlarla yürüyerek halkı selamladı. Seçim büro açılışı öncesi konuşan Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Edirne’den Kars’a, Hakkari’den Trakya’ya, Van’dan Ankara’ya sokaklar Yeşil Sol Parti’nin rüzgarı ile doldu. Ne mutlu bize ki, böyle bir halkın, böyle bir mücadelenin temsilcileriyiz” diye konuştu. 

KARAZ

Yeşil Sol Parti Amed İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Karaz (Kocaköy) ilçesinde seçim bürosu açtı. Büro açılışına giden Yeşil Sol Parti vekil adayları Serhat Eren, Mehmet Kamaç, Adalet Kaya, ilçe girişine yaklaşık 5 kilometrede karşılanarak, konvoyla ilçe merkezine gidildi. Açılışta konuşan adaylardan Adalet Kaya, "Bizden gasp ettiklerini geri alacağız. Bunu boyun eğmeyen onurlu Kürt halkıyla birlikte başaracağız" dedi. Yeşil Sol Parti adaylarından Mehmet Kamaç ise şunları vurguladı: "Kürtler artık bu yüzyılda statü istiyor. Kürtler sandıkta bu iradeyi onlara gösterecektir. Onları seçimde gömecek.” 

HÊNE

Yeşil Sol Parti, seçim çalışmaları kapsamında Amed'in Hêne (Hani) ilçesinde büro açılışı gerçekleştirdi. Açılışa vekil adayı Halide Türkoğlu ile çok sayıda kişi katıldı. Heyet ilçe girişinde sloganlarla karşılandı. Açılışta konuşan Türkoğlu, "Bu bir karar seçimidir. Kürtler olarak örgütlendik. Baskıya zulme boyun eğmedik. Bu sandıkları Newroz direnişine çevirmek zorundadır. Bu kadar baskıyı uygulayan tek adama biat etmedik. Tek adamı göndereceğiz diye söz verdik. Şimdi tek adamı göndermek yetmiyor, bir de Meclis’e Yeşil Sol Parti olarak en yüksek sayıda en az 100 milletvekiliyle yer almak istiyoruz. 14 Mayıs'ta hepinizin bayramını kutluyorum" dedi.

PÎRAN

Amed'in Pîran (Dicle) ilçesinde de Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER) öncülüğünde yapılan mezar ziyaretine, çok sayıda kişi katıldı. Pîrejman mezarlığa gitmek isteyen heyet jandarma tarafından engellendi. Sonrasında kent merkezindeki mezarlıklar ziyaret edilerek, dualar okundu. Mezarlıkta konuşan MEBYA-DER Eşbaşkanı Şeyhmus Karadağ, "Bu seçim Kürtler için başarıya vesile; AKP-MHP'nin ise düşüşü olacaktır" dedi. HDP Milletvekili Hişyar Özsoy da Şêx Seîd’i anarak hala mezarlarının olmadığını hatırlattı. Özsoy, seçimlerde gerekli dersin halk tarafından verileceğini ifade etti.

ÎDIR 

Yeşil Sol Parti Îdir (Iğdır) adayları Aysel Aras ve Yilmaz Hun, seçim çalışmaları kapsamında Qulp (Tuzluca) ilçesinde esnaf ziyaret gerçekleştirdi ve yurttaşların Ramazan Bayramı’nı kutladı. Adaylardan Hun, seçimlerde sandık güvenliğine işaret ederek, “14 Mayıs’ta Iğdır’da iki, Türkiye genelinde yaklaşık 100 vekil çıkaracağız. Bu faşist iktidarı göndereceğiz. Sandıklarımızı koruyup oylarımıza sahip çıkalım” çağrısı yaptı. 

İSTANBUL

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul İl Örgütü, Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde bildiri dağıttı. Bildiri dağıtımına, İstanbul milletvekili adayları Özgül Saki, Cengiz Çiçek, Nilay Kuş ve Öztürk Türkdoğan’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Bildiri dağıtımının son bulduğu Taksim Meydanı’nda kısa bir açıklama yapan adaylardan Öztürk Türkdoğan, bildiri dağıtımına engellemeye çalışan polise tepki gösterdi. Türkdoğan, “Bu ihlal süreçlerine karşı durarak bu günlere geldik. 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti’nin zaferiyle Meclis’te güçlü bir grup oluşturacağız” dedi. 

MUĞLA

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Muğla Milletvekili adayları  Hasan Yıldırım ile Derya Hezer, Milas ve Bodrum ilçelerinde seçim çalışmalarına devam etti. Milas’ta pazar esnafı ve halkı ile buluşan adaylar, sorun ve taleplerini dinledi. Bodrum'da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yetkilileri ile Elektrik Mühendisleri Odası Bodrum Temsilciliğinde bir görüşme gerçekleştirildi. Muğla Milletvekili Adayı Hasan Yıldırım, Yeşil Sol Parti ile barışı, adaleti, huzuru birlikte sağlayabileceklerini dile getirerek herkesi partisine oy vermeye çağırdı. Adaylar sonrasında Karslılar Derneği’nde görüşmelerine devam etti.

AYDIN

Aydın'da da seçim çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti, Kuşadası ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Milletvekili adayları Ebru Günay ve Rojin Tanhan'ın yanı sıra parti yöneticilerinin de katıldığı ziyaretler sırasında yurttaşların yoğun ilgisi vardı. Esnaf ve yurttaşlarla sohbet eden heyet, Yeşil Sol Parti'ye oy çağrısında bulundu. Ardından Kuşadası Cemevi'ne giden heyet burada da Alevi yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi. Heyet akşam saatlerinde de kahvehaneleri ziyaret ederek seçim çalışmalarına devam etti. 

İZMİR

Karşıyaka'da seçim standı açılışına, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın ve Milletvekili adayları Erkan Gökber, Nevin, Serkan Çiftçi, HDP Ekolojiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu, Murat Çepni ve SYKP Eşbaşkanı Cavit Uğur da katıldı. Açılışta sık sık "İşte buradayız Yeşil Sol'dayız", "Jin jiyan azadî" ve "Birleşe birleşe kazanacağız sloganları atıldı. Konuşmaların ardından Karşıyaka Çarşı'da yürüyüş düzenlenerek bildiri dağıtıldı.

BURSA

Yeşil Sol Parti Bursa İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında İnegöl ilçesinin Karadere Mahallesi’nde halkla bir araya geldi. Daha sonra Emek Mahallesi’nde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Buradaki bildiri dağıtımına milletvekilli adayları Ceylan Erol Erdoğan, Sümbül Orhan ve Selvi Kalır katıldı.

ANTALYA

Yeşil Sol Parti Antalya adayları Saruhan Oluç ve Canan Çalağan, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Kültür ve Cemevi’ni ziyaret etti. Heyet daha sonra Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde bildiri dağıtımı, esnaf ziyareti gibi etkinlikler gerçekleştirdi. Muratpaşa’da bulunan Kapalıyol Çarşısı’nda kurulan standa katılan vekiller halk sohbet ederek oy çağrısında bulundu. Standa yoğun ilgi gösteren halk burada halaylar çektiı. Parti üye ve çalışanlarının bildiri dağıttığı standa gençler ve kadınların yoğunlukta olduğu çok sayıda kişi ziyaret etti. 

ANKARA

Yeşil Sol Parti, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Kuğulu Park’ta seçim standı açtı. Stant açılmadan önce polis partililerin stant açmasına engel olmaya çalıştı. Tartışma sonrası seçim standı açıldı. Partililer ve milletvekili adayları, Kuğulu Park içerisinde ve Tunalı Hilmi Caddesi boyunca bildiri dağıttı. Halk milletvekili adaylarına yoğun ilgi gösterirken bildiri dağıtımı esnasında sık sık “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı atıldı.

HATAY

Yeşil Sol Parti, Hatay'da seçim çalışmalarını hızlandırdı. Yeşil Sol Parti adayları, Samandağ, Erzin, Dörtyol, İskenderun, Defne, Antakya ilçelerinde halkla bir araya geldi. 14 Mayıs'ın önemine dikkat çekilen ziyaretlerde, "Yeşil Sol Parti'ye oy verin. 15 Mayıs'ta depremden etkilenen Hatay yeni bir bahara başlasın" denildi. Halk da deprem dayanışmalarını hatırlattığı Yeşil Sol Parti'ye oy vereceğini söyledi.

BALIKESİR

Yeşil Sol Parti Balıkesir adayları Şevin Coşkun, Gül Karaaslan ve partililer, Ayvalık ilçesinde bulunan semt pazarında halka bildiri dağıttı. Ayvalık halkı, ilgi gösterdiği Yeşil Sol Parti'lilere destek vereceklerini söyledi. Bildiri dağıtımı boyunca partililer ve esnaf, seçimlere dair bilgi alışverişinde bulundu.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.