‘Suçlu Kitaplar’

Kültür/Sanat Haberleri —

73. Frankfurt Kitap Fuarı Başlıyor

73. Frankfurt Kitap Fuarı Başlıyor

  • 73. kez kapılarını yayınevleri, yazarlar ve okurlara açan Frankfurt Kitap Fuarı 20-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. 2021 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Abdulrezak Gurnah’ın da katılacağı fuarda, “Suçlu Kitaplar” adı altında Türkiye’de yasaklanan ve imha edilen kitaplar özel raporu ilk kez paylaşılacak. 

NİHAL BAYRAM / MAİNZ 

Bu yıl 73. kez yapılacak olan Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı yarın kapılarını kitapseverlere açıyor. Fuar 24 Ekim tarihine kadar devam edecek. 

2019 yılında 104 ayrı ülkeden toplam 7 bin 450 stantın açıldığı, geçen yıl korona nedeniyle online gerçekleştirilen festivalde bu yıl 74 ayrı ülkeden toplam bin 700 stant yer alacak. Fuar, kapsamında düzenlenecek olan panel ve tartışma programları ise dijital olacak. Yazar Alina Bronsky, Jenny Erpenbeck, Elke Heidenreich, Aktör Edgar Selge, bilim iletişimcisi ve You Tuber Mai Thi Nguyen Kim, komedyen Bülent Ceylan gibi 300 isim fuara katılacak. Beş gün boyunca 160 okur akşamı düzenlenecek. 

BOOKfest 2021 etkinlikleri 

Ayrıca “BOOKfest 2021” adı altında 5 gün boyunca, 17 ayrı mekanda toplam 57 ayrı etkinlik gerçekleştirilecek. Bu etkinliklere 11 kitabevi, 26 yayınevi, kültür enstitüsüyle birlikte  80 yazar, şair, çevirmen, çizer katılacak. 

Kitap fuarının bu yılın konuk ülkesi ise Kanada. Konuk yazarlardan sadece 9’u fuara katılabilecek: Nancy Vo, Kim Thúy, Vivek Shraya, Paul Seesequasis, Catherine Mavrikakis, Canisia Lubrin, Dany Laferrière, Michel Jean ve Michael Crummey. 

‘Suçlu kitaplar…’

International Journalists Association/Uluslararası Gazeteciler Birliği, Türkiye’de susturulmaya çalışılan gazeteciliğin sesi olmak için Frankfurt Kitap Fuarı’nda etkinlikler yapacak. Fuarda ayrıca “Suçlu Kitaplar” adı altında Türkiye’de yasaklanan ve imha edilen kitaplar özel raporu ilk kez paylaşılacak. Fuar avlusunda ise basın açıklaması yapılıp sessiz yürüyüş gerçekleştirilecek.

Nobel sahibi de konuk

2021 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Tanzanyalı yazar Abdulrezak Gurnah da fuarın konukları arasında. Gurnah, "Kültürler ve kıtalar arasındaki uçurumda sömürgeciliğin etkilerine ve mültecilerin kaderine kesin ve merhametli bir şekilde nüfuz etmesi" nedeniyle ödüle layık görülmüştü. 

Pandemi önlemleri 

Fuarda pandemi önlemleri nedeniyle bilet satış noktaları kapalı olacak. Biletleri şu adres üzerinden temin etmek mümkün: https://visitortickets.messefrankfurt.com/ticket/de 

Öte yandan korona kuralları arasında misafir sayısı da sınırlı olacak. Sergi alanlarında, kapalı mekanlarda ve açık hava buluşma noktalarında 5 günlük fuar süresince boyunca en fazla günde 25 bin kişiye izin verilecek. Tüm alanlarda maske takma şartı ve 3G kurallarına (yani ya aşı olmuş, ya iyileşmiş veya negatif test belgesi) da uyulması gerekiyor. 

Fuarla ilgili daha geniş bilgiye şu adres üzerinden ulaşmak mümkün:https://www.buchmesse.de

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.