SYKP’den Artsakh paneli

Dünya Haberleri —

SYKP’nin Frankfurt Haziran Kültürevi Lokali

SYKP’nin Frankfurt Haziran Kültürevi Lokali

  • Frankfurt Soykırım Karşıtları Derneği ve SYKP, SYKP’nin Frankfurt Haziran Kültürevi Lokalinde Artsakh konulu bir panel düzenledi. Araştırmacı Hayreni, savaşta medya manipülasyonlarını anlattı. SYKP Temsilcisi Mahir Sayın, Kürt halkına da aynı akıbetin dayatıldığını söyledi.

ENVER ENLİ

Artsakh uzmanı araştırmacı yazar, Hovsep Hayreni’nin hazırladığı Karabağ’ın tarihi, dünü, bugünü konulu sunumda yaşananların tarihi ve sosyolojik boyutları anlatıldı. Hayreni, Laçin koridorunun Aralık 2022’de Azerbaycan güçlerince bloke edilmesi ardınan yaşanan gıda kıtlığı ve Artsakh (Dağlık Karabağ) Ermenilerine dönük göçertme politikalarını anlattı. 19 Eylül 2023’te gerçekleşen Azerbaycan işgali, soykırım ve tehcir konulu dia gösterimi yapıldı.
Sunumunda Azerbaycan ve Türk devletinin Artsakh konusunda medya üzerinden yaptığı çarpıtmalarına yer veren yazar Hovsep Hayreni, tarihin yalan yanlış bilgilerle çarpıtıldığına geniş yer ayırdı.  
Toplantı, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Temsilcisi  Yazar Mahir Sayın (SYKP-Avrupa) ise Türkiye'deki Ermeni düşmanlığının temelleri, sosyalistlere düşen görevler ve çözüm önerileri üzerine yoğunlaştı. Mahir Sayın, 1.5 milyon Ermeni ve diğer soykırıma uğrayan halkların akıbetinin sorgulanması ve cevabının bulunması gerektiği üzerine konuştu. Günümüzde Türk devletinin,  Kürt halkı ile birlikte diğer halkları da yok sayarak aynı akıbeti yaşatmak istediğine dikkat çekti.
Soru-cevap bölümüyle devam eden toplantı, zorla  yerinden yurdundan terk ettirilip, Ermenistan’da yeniden hayat kurmaya çalışan Dağlık Karabağ-Artsakh  halkına “nasıl destek olabiliriz”sorusu üzerine yoğunlaşılır. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.