Tablo, saat, film ve şarkılar suç sayıldı

Toplum/Yaşam Haberleri —

HDP GENCLIK

HDP GENCLIK

  • HDP Van Gençlik Meclisi üyesi 20 genç hakkında hazırlanan iddianamede, sarı-kırmızı-yeşil renkli tablo, telefonlarda yer alan Kürtçe şarkılar ve duvar saati suç sayıldı.  

HDP Van Gençlik Meclisi üyesi 20 genç hakkında hazırlanan iddianamede, sarı-kırmızı-yeşil renkli tablo, telefonlarda yer alan Kürtçe şarkılar ve duvar saati suç sayıldı.  

Van merkezli 27 Kasım 2020 tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alındıktan sonra 7'si tutuklanan HDP Gençlik Meclisi üyesi 20 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 32 sayfalık iddianamede, Vedat Ayaz’a yönelik yapılan gözaltıda herhangi bir suça rastlanılamadığı belirtilerek, Ayaz'ın “HDP Çaldıran Gençlik Meclisi” isimli twitter sayfasını kullanan kişi olduğu değerlendirmesi yapıldı. Ayaz’ın yaptığı telefon görüşmeleri suç olarak gösterildi.  

Şiyar Beyaz'ın teknik takibi ve ev baskınında herhangi bir suça rastlanılmadığına yer verilen iddianamede, Beyaz’ın evinde yapılan aramada el konulan kahverengi ahşap çerçeveli sarı-kırmızı-yeşil renkli tablo, üzerinde "Görkemli bir direniş ile özgürlük yaşam inşa edelim WAN KJA” yazılı duvar saati ve telefonunda bulunan şarkılar "örgüt propagandası" olarak değerlendirildi. 

 

14 Temmuz filmi

Yine, kimi telefon tapeleri, telefonda bulunduğu belirtilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resmi, kimi Kürtçe şarkılar, Diyarbakır Cezaevi'ndeki yaşananları anlatan "14 Temmuz" filmi ve kayyımlara dair asılan kimi pankartlar suçlama konusu yapıldı. 

İlk duruşma 30 Nisan'da Van 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.