Tahliyesi ikinci kez ertelendi

Hakan Abi

Hakan Abi

  • Yozgat 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutulan Hakan Abi, ikinci kez “iyi halli” olmadığı gerekçesiyle tahliyesi üç ay ertelendi. 

Tutsakların yaşadıkları hak ihlalleri, “Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik”in 31 Mart 2020’den itibaren yürürlüğe girmesi sonrası daha da arttı. Bu yönetmelikten bir yıl sonra cezaevlerinde oluşturulan İdare ve Gözlem Kurulu (İGK), infazlarını tamamlayan tutukluların tahliyesini engellemeye devam ediyor. 

Edirne’de 2017’de tutuklanan ve hakkında açılan davada, “Örgüt üyeliği” ve “sınır ihlali” iddiasıyla 7 yıl 5 ay hapis cezası verilen Yozgat 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ndeki Hakan Abi’nin tahliyesi ikinci kez engellendi.  Abi, 31 Aralık 2022’de “ajanlık dayatması”nı kabul etmediği için tutukluluk süresi üç ay daha uzatıldı. Üç aylık sürenin ardından 31 Mart günü İdare ve Gözlem Kurulu tarafından tahliye edilmesi gereken Abi, “iyi halli” olmadığı gerekçesiyle tutukluluk süresi üç ay daha uzatıldı. İkinci kez tahliyesi engellenen Abi’nin, İdare ve Gözlem Kurulu’nun, “PKK Lideri Abdullah Öcalan senin için kimdir, senin için ne ifade ediyor?”, “Çıkınca parti çalışmalarına katılacak mısın?”, “Bize yardımcı olur musun?”, “Gel bizimle çalış” benzeri dayatma ve sorularına maruz kaldığı belirtildi. 

Beni boşuna beklemeyin

Oğlunun ikinci kez tahliyesinin engellemesine ilişkin konuşan Baba Halit Abi, en son yaptığı telefon görüşmesinde kendisine, “Beni tahliye etmeyecekler, boşuna beklemeyin” dediğini aktardı. Maddi, manevi ve psikolojik olarak yaşanan haksızlıkları kabul etmediklerini ve artık bünyelerinin bu hukuksuzlukları kaldırmadığını ifade eden Abi, “Hiçbir suçları olmadığı gibi halen tahliyeleri engelleniyor. Ne hırsızlık yapmışlar, ne adam öldürmüşler, ne de devletin parasını çalmışlar. Sadece kendi partilerinde mücadele yürüttükleri için şu an tutuklular” şeklinde konuştu. HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.