‘Tanıdığım her kadın bir şekilde tacize uğramış’

Kadın Haberleri —

.

.

  • İngiliz oyuncu Keira Knightley, ABD merkezli moda dergisi Harper’s Bazaar’a verdiği röportajda, tanıdığı bütün kadınların bir şekilde tacize maruz kaldığını ve bu durumun “iç karartıcı” olduğunu söyledi. 

HABER MERKEZİ

The Guardian’ın geçtiği habere göre, röportajda sorulan “Hiç tacize uğradınız mı?” sorusunu Knightley şöyle yanıtladı: “Evet. Yani herkes tacize bir şekilde uğruyor. Bazen fiziksel bazen sözlü saldırılara uğruyorsunuz. Tacize uğramamış bir kadın henüz duymadım. Bütün kadınlar maalesef bir şekilde buna maruz kalıyor. Bunu daha önce hiç düşünmemiştim ancak kadınların eve yürürken güvende olduklarından emin olmak için aldıkları önlemlerin hepsini ben de alıyorum.”

Kadın bir yönetmenle çalışmayı tercih ederim

Daha önce verdiği bir başka röportajda da filmlerdeki yakınlaşma sahneleriyle ilgili açıklamalar yapan Knightley, “Eğer annelik ve vücudu kabullenmeyi anlatan bir hikâyenin içinde yer alıyorsam, üzgünüm ama bu projede kadın bir yönetmenle çalışmayı tercih ederim” demişti.
UN Women UK tarafından yapılan bir anket, kadınların yüzde 70'inden fazlasının kamusal alanlarda cinsel tacize maruz kaldığını gösterdi. Mart 2021'de yayınlanan ankete göre, 18-24 yaş arası kadınlarda bu oran yüzde 97'ye yükseldi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.