Newroz'da tarihi görev Rêber APO’nun fiziki özgürlüğüdür

Cemil Bayık

Cemil Bayık

  • Newroz vesilesiyle görüntülü mesaj yayınlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Bu Newroz’u Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünün başlangıcına dönüşmeli. Kürt halkından istenilen budur, ancak bu şekilde Rêber Apo’ya borcunu ödeyebilir” dedi.

Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan Newroz kutlamasına görüntülü mesaj yayınlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık “Her gün bir Newroz gibi olmalı, hatalar ve eksiklikler Newroz ateşiyle yakılmalı; halkımız birlik, mücadele ve kazanma temelinde kendisini yeniden yaratmalı” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın Kürtçe yayınladığı Newroz mesajı şöyle:

“KCK Yürütme Konseyi adına Rêber Apo’nun, dört parça ve ülke dışındaki Kürdistan halkının, Kürt halkının dostlarının, gerillanın, zindanlarda direnen ve bütün insanlığın Newroz bayramını kutluyor, başarılar diliyorum. Büyük şehidimiz Mazlum Doğan, Zekiye, Rahşan, Ronahî ve Berivan’ın şahsında bütün Kürdistan şehitlerinin önünde saygıyla eğilip, onları minnetle anıyor, şehitlere verdiğimiz sözü tekrarlıyorum.

Bilindiği gibi Rêber Apo, Kürt halkının önderliği ve PKK’nin temelini bir Newroz günü attı, 1973’ün Newroz’unda bir grupla birlikte özgürlük yürüyüşünü başlattı. Rêber Apo’da tarihsel bir yaklaşım söz konusu, O şöyle diyordu; “Tarih günümüzde gizli ve biz tarihin başlangıcında gizliyiz.” Bundan dolayı Kürt halkının tarihi ile Newroz’un tarihini esas aldı ve bu tarihi günümüzle birleştirdi. Bu temelde PKK ile Kürt halkının önderliğini inşa etti ve Newroz’un ruhuyla da bunu geliştirdi, büyüttü. Bu yüzden de büyük bir önderlik, büyük bir parti ve halk ortaya çıktı, bütün şartlarda özgürlük mücadelesini sürdürmeyi başardı.

2022’de tarihi görevler bizi bekliyor

Rêber Apo Kürt halkı için yaptıklarından dolayı şu anda büyük bir vahşet altındadır. Kürtler Newroz ruhuyla yaratılmıştır ve Newroz ruhu asla böyle bir vahşeti kabul etmez. Çünkü bu Newroz hakikatine terstir. Bundan dolayı da halkımız ve dostlarımız Newroz ruhuyla Rêber Apo’ya yaklaşmalıdırlar. Rêber Apo üzerindeki vahşet artık kabul edemezler. Bu yüzden de bu Newroz’u Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünün başlangıcına dönüşmeli. Kürt halkından istenilen budur, çünkü ancak bu şekilde Rêber Apo’ya borcunu ödeyebilir. Bilindiği gibi Önderliğimizi özgürleştirmek ve PKK’yi “terörist örgütler” listesinden çıkartmak için tarihi bir hamle başlattık. PKK meşru bir harekettir. Rêber Apo ve PKK’nin Kürt halkı için özgürlük mücadelesini yürüttüğü ve Kürt halkının şahsında bütün insanlık için özgürlük ve demokrasi değerlerini yarattığı için Rêber Apo vahşet altındadır ve PKK de “terörist örgütler” listesindedir. Bundan dolayı Kürt halkı ve dostları Rêber Apo’yu özgürleştirecek ve PKK’yi bu listeden çıkartacak bir mücadele yürütmelidirler. Bu tarihi bir görevdir. Şayet bu mücadele amaçları temelinde yürütülürse büyük sonuçlar ortaya çıkartacaktır.

Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü ve PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkartılması AKP-MHP iktidarının sonunu getirecektir. Bu da beraberinde demokratikleşmiş bir Türkiye’yi getirecek, Kürdistan’da ise Kürt halkının özerkliğini ve özgürlüğünü beraberinde getirecektir. Aynı şekilde Ortadoğu’da da demokratikleşme sürecini ortaya çıkacaktır. Garê, Mam Reşo, Tepeyê Sor, Zendûra ve Werxelê’de büyük bir mücadele verildi, çok önemli şehitler verdik. Bu vesileyle bu şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, onları minnetle anıyorum. Bu şehitler sadece PKK veya Bakur (Kuzey) için mücadele etmediler, bütün Kürdistan halkı ve insanlık için mücadele verdiler ve bu yolda da şehit düştüler. Bundan dolayı bu şehitler Kürdistan’ın ve insanlığın şehitleridirler.

Savaşları Newroz ruhu durdurabilir

Bugün 2022 Newroz’unu 3. Dünya Savaşı’nın ortasında kutluyoruz. Kirli bir savaş yürütülüyor. Kapitalist modernite sistemi yaşadığı krizleri aşmak istiyor. Çünkü kapitalist modernite sisteminin insanlık için hastalıklar ve savaşlar yarattığı, bunlar dışında insanlığa hiçbir şey vermediği ortaya çıktı. Kapitalist modernitenin içinde bulunduğu çıkmaz ve yaydığı hastalıklar Newroz’un ruhunu daha da güçlü olmasını sağlıyor, Newroz ruhunun bütün insanlık için önemi daha iyi anlaşılıyor. Savaşların ve yayılan hastalıkları ancak bu ruh durdurabilir. Bunun dışında savaşlarının önüne geçmek, insanlığı özgürleştirmek ve demokrasiyi yakalamak mümkün değildir.

Şimdiden bu yılın çok çetin geçeceği görülüyor. Çünkü Türk devleti ve KDP yeni saldırılar için hazırlıklar içindeler. Hatta bu temelde adımlar da atıyorlar. Herkes KDP’nin Kürt halkından yana tercihini yapacağı, Kürt halkıyla bir olacağı beklentisi içindeydi. Fakat KDP, tercihini soykırımcı/işgalci Türk devletinden yaptı. Türk devletiyle aynı cephede Kürt halkına karşı duruyor. Bu yıl içinde PKK’ye büyük darbeler vurmak istiyorlar ve şimdiden bazı adımlar da atıyorlar. Kürt halkı bu gerçeği çok iyi görmeli ve her yerde kendisini buna karşı hazırlamalı. Her alanda ihanet ve işgalciliğe karşı mücadelesini büyütmeli. Kürtler için direniş ve başarı dışında hiçbir yol yoktur, diğer bütün yollar kapalıdır. Kürt halkı baskı ve soykırım altındadır ve buna karşı ancak direnişle ayakta kalabilir, kendisini savunabilir. Bu da her açıdan net olarak görülüyor. Ulusal birlik KDP ile olmaz, çünkü KDP tercihini soykırımcılardan ve işgalcilerden yana yaptı, soykırımcı/işgalci Türk devletine hizmet ediyor.

Hatalar eksikler Newroz ateşinde yakılmalı

Her gün bir Newroz gibi olmalı, hatalar ve eksiklikler Newroz ateşiyle yakılmalı; halkımız birlik, mücadele ve kazanma temelinde kendisini yeniden yaratılmalı. Şayet Kürt halkı bunu kendisine esas alırsa önüne koyduğu özgürlük hedefine ulaşabilir. Kürt halkı Newroz’larda serhildanları ortaya çıkardı, mücadele etti, hem Bakur, hem Başûr, hem Rojhilat ve hem de Rojava’da yüzlerce şehit verdi. Bunun sonucunda bu gelişmeler yaşandı ve günümüze de bu şekilde gelebildik. Newroz’a sahip çıkmak; şehitlere sahip çıkmaktır, şehitlerin ruhuyla, şehitleriyle hedefleriyle, şehitlerin özellikleriyle kendini yıkamak, kendini yeniden yaratmaktır. Şayet bu ruhta zayıflık yaşanırsa hem Newroz hem de Kürt halkı yok olup ortadan kalkar. Düşman Kürt halkına karşı soykırım siyasetini yürütüyor ve bu siyaseti boşa çıkarmak için de Kürt halkı kendisini sürekli Newroz ruhuyla yaratmalıdır. İşte o zaman düşman Kürt halkını ve Newroz’u ortadan kaldıramayacağı gibi, Kürt halkı da demokratik değerler içinde özgürce yaşayabilir, Ortadoğu halkları ile insanlığa da bunu yaşatabilir.

Kürt kadınları dünya kadınları için umuttur

Kürtler 8 Mart’ta çok güçlü bir şekilde ayağa kalktı, özgürlük mücadelesini çok güçlü bir şekilde geliştirdi. Bu durumun dünya kadınlarına etkisi büyük oldu. Kürt kadını sadece kendisi için mücadele etmiyor, Kürt halkına, halklara ve insanlık için de mücadele ediyor. Kürt kadını demokrasi ve özgürlük mücadelesinde öncülük ediyor, bu mücadeleyle hem kendi geleceğini hem de halklar ile insanlığın geleceğini garanti altına alıyor. Kürt kadını böylesine tarihi bir görevi yerine getiriyor, demokrasi ve özgürlük mücadelesiyle hem kendisini, hem Kürt halkını hem de insanlığı güzelleştiriyor. Kürt kadını bu duruşuyla Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini insanlığa tanıtıyor. Kürt kadını Rêber Apo’nun kadınlar için belirlediği yolda yürüyor ve bundan dolayı da kadınlar, toplum ve insanlık üzerinde büyük bir etkisi oluyor, örnek oluyor ve büyük bir umut oluyor. Bu vesileyle Kürt kadının kutluyor, onların önünde saygıyla eğiliyorum.

Kürt gençleri fedaice mücadele ediyor

Aynı şekilde Kürt gençleri de Kürt halkı ve insanlık için büyük bir cesaret içinde fedaice mücadele ediyor, her alanda ve her görevde yerini alıyor. Kürt gençleri ülkesi, halkı ve insanlık için canını veriyor, büyük fedakarlıklar sergiliyor. Bundan dolayı Kürt gençleri için de saygılarımı iletiyor, onları selamlıyorum. Kahramanlık Haftası’nda mücadelemizi daha güçlü bir şekilde yürütüp, 4 Nisan’da daha yüksek bir aşamaya ulaştıracağız. Tüm bunlar 2022 yılının programı çerçevesindedir; Kürt halkı önüne Rêber Apo’ya özgürlük ve PKK’yi “terörist örgütler” listesinden çıkarılması hedefini koydu ve bu program bu hedeflerden oluşuyor. Bu program çerçevesinde mücadelemizi yürüteceğiz. Bu temelde Newroz’unuzu kutluyor, hepinize başarılar diliyorum, Bijî Rêbêr Apo, Bijî Newroz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.