Tartuffe mahkemeye gidiyor

Kültür/Sanat Haberleri —

Tartuffe

Tartuffe

  • Organizatör Cejna Saruhan, Mersin ve Adana’da Kürtçe “Tartuffe” oyununun yasaklanmasına karşı dava açacaklarını söyledi.

Kapalı alanlarda gerçekleşen etkinlikler için valilik izni gerekmediği halde CHP yönetimindeki Adana ve Mersin belediyelerinin kendilerinden “valilik izni” istediğini aktaran tiyatrocu Elvan Koçer, belediyelerin prosedür olarak ortaya koydukları kararın yasal dayanaktan yoksun olduğunu ifade etti. 

Gösterimin yapılması için ısrarcı oldukları ve CHP’li belediyelere prosedürü hatırlattıklarını anlatan Koçer, “Belediye ısrarla bu oyunu bize oynatmadı” dedi. Koçer, yaşananları Kürt kültürüne, sanatına, diline yönelik bir düşmanlık olarak yorumladı. 

Oyunun Mersin’de organizatörlüğünü yapan sanatçı Cejna Saruhan,  “Bu oyun birçok yerde sahnelendi. Oyunun içeriğine bakmadan yasakladılar. Kürtçe oyunun yasaklanmasının temelinde tahammülsüzlük var. Bir sanatçı olarak bu durumu kabul etmiyorum” dedi. Oyunun yasaklanmasına karşı dava açacağını belirten Saruhan, davanın sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi.  MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.