TC bir aileyi katletti

  •  Türk devleti Eyn Îsa’nın Sefawiyê köyünde bir evi tanklarla vurdu. Baba ve yaşları 8 ile 10 arasında değişen üç çocuk katledildi. Yaralı kurtulan anne ve bir çocuğunun durumu ise ağır.
  •   PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Salih Muslim, Rusya ve Şam’ın "Türk devleti dünyanın gözü önünde katliam yapıyor. Şam ve Rusya hükümeti de katliamdan sorumlu" dedi. 

Güney Kürdistan’da 23 Nisan’da itibaren işgal saldırısını sürdüren, Türkiye’nin batı kentlerinde ırkçıları eliyle Kürtleri katleden Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye’nin Eyn Îsa kentine tanklarla saldırdı. Sefawiyê köyünde yaşayan Zêdan Xelef El-Îsa ailesinin evi tanklarla vuruldu. Altı kişilik aileden 4’ü katledildi, ikisinin durumu ağır.

4 Ağustos’ta gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden baba ve çocuklarının isimleri şöyle: Zêdan Xelef El-Îsa (54), çocukları Ziyad, Mûne ve Hûda.

Anne ve çocuğun durumu ağır

Yaralı kurtulan anne ile bir çocuğunun durumu ise ağır. Eyn Îsa’daki Şehit Umer Elûş Hastanesi’nde çalışan sağlık görevlisi Ebdulqadir El Ehmed şu bilgileri paylaştı: “Gece saat 02:30 sularında, Şergirak’a yakın Sefawiyê köyü bombalandı ve yaralı bir aile hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu ağır olduğundan dolayı baba ve 3 çocuğunu Reqa’daki hastaneye sevk edemedik. Baba ve 3 çocuğu şehit düştü. Reqa’daki hastaneye sevk ettiğimiz anne ve diğer çocuğun da durumları ağır. Şehit düşen çocukların yaşları 8 ila 10 arasında.”

Türk ordusu aynı gün M4 Karayolu’nun güneydeki Şergirak deposunun doğusuna 3 km uzaklıkta bulunan Sefawiyê köyünü ağır silahlarla hedef almıştı.

Dünyanın gözü önünde katliam

ANHA’dan Cîhan Bîlgîn’e konuşan PYD Eşbaşkanlık Konseyi üyesi Salih Muslim, Türk devletinin vahşetine tepki gösterirken, Şam hükümeti ve Rusya’nın da bu katliamdan sorumlu olduğunu belirtti. Türk devletinin tüm dünyanın gözü önünde katliam gerçekleştirdiğini belirten Muslim, "Kürt halkının direnişini kırmak için her taraftan saldırıyor. Aynı katliamı Konya’da yaptılar. Kürt halkını soykırımdan geçirmek istiyorlar. Halkımız dikkatli olmalıdır. Direnmek dışında bir yolumuz yok” dedi.

Erdoğan’ın vahşeti Hitler’i geçti

Türk devletinin güç kaybettikçe daha fazla saldırdığının altını çizen Muslim şöyle devam etti: “Türk devleti savaş, diplomasi, ekonomi ve siyasette büyük bir kırılma yaşadı. Her yerde sivillere saldırıyor. Şu an Türk devletinin neler yapacağını kestirmek zor. Sözde garantör devletler var. Ancak bu devletler siviller katledilmesine rağmen sorumluluklarını yerine getirmiyor. Türk devleti sivilleri katletmek ile kalmıyor. Şehitlerimizin mezarlarını da açıyor. Uluslararası devletler bu vahşet için sadece kınama açıklamaları yapıyor. Bu yeterli değil. Daha sert tutum sahibi olmalılar. Her türlü ölçüleri ayaklar altına alan Türk devleti durdurulmalıdır. Türk devletinin vahşeti Hitler’i aştı. Artık tedbir alınmalıdır.”

Rusya ve Şam da sorumlu

Rusya ve Şam hükümeti güçlerinin katliamın gerçekleştiği yere yakın olduğuna dikkat çeken Salih Muslim, “Sözde bu güçler ateşkesi kontrol etmek için buraya yerleştiler. Ancak bugüne kadar saldırıları durdurmadılar. Sivilleri korumadılar. Bu yüzden Rusya ve Şam hükümeti katliamdan sorumludur" dedi.

Muslim, saldırılara karşı daha fazla örgütleneceklerini belirtti.

Artık sessizliğinizi bozun

Girê Spî Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Leyla Mişo da Türk devletinin saldırıları karşısında sessiz kalan Rusya ve uluslararası kuruma tepki gösterdi. Türk devletinin son bir aydır Girê Spî ve Eyn İsa’ya yoğun saldırılar gerçekleştirdiğini dile getiren Mişo, "Bu saldırılar garantör Rusya ve uluslararası toplumun gözü önünde gerçekleşiyor" dedi. Mişo, “Uluslararası toplum ve insan hakları örgütleri artık Türk devletinin saldırılarını durdurması için baskı yapmalıdır” dedi.  ANHA/ EYN ÎSA

 

Til Temir de bombalandı

İşgalci Türk devleti Eyn İsa’ya saldırı ardından Til Temir’e bağlı Derdare köyünü bombaladı.

Edinilen bilgilere göre Türk devleti Til Temir’in kuzeyindeki Zirgan ilçesine bağlı Derdare köyüne ağır silahlarla saldırdı. Tank ve havan toplarının kullanıldığı saldırı sonucunda köyde maddi hasar oluştu. Til Temir kırsalı 2 Ağustos’ta da bombalanmış, bir kadın ve çocuğu yaralanmıştı.

Türk devletine ait savaş uçakları, Bradost bölgesindeki Sinûnê ve Bêrkîman köylerini de bombaladı. Bombardıman sonucu büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.