Tecavüz davasında tehdit

Kadın Haberleri —

.

.

  • Erzurum’da Diyanete bağlı Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda 7 çocuğa tecavüz suçundan H.A.’ya 119 yıl 6 ay ceza verilirken, aynı dava ile bağlantılı olarak yurt müdürü ve yurt hademesi hakkında açılan davada sanıkların ailesi, mağdur aileleri saldırıp tehdit etti.

Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda 7 çocuğa taciz, tecavüz ve şiddet suçundan belletmen H.A.’ya geçtiğimiz günlerde Erzurum 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 119 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Davayı yakından takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, yurt müdürü ve yurt hademesi hakkında da çocuklara işkence uyguladıklarına dair suç duyurusunda bulundu.

 Suç duyurusu sonrası yurt müdürü ve hademesi hakkında "görevi kötüye kullanmak" ve "işkence" suçlarından açılan dava görüldü.

Duruşma öncesinde sanıkların aileleri, çocukların ailelerine saldırdı, ölümle tehdit etti. Bunun üzerine çocukların aileleri polis gözetiminde duruşmaya katılmak zorunda kaldı. Davanın görülen ilk duruşmasında mahkeme faillerin tutuklanmasına hükmetti. Duruşma bitiminde sanıkların ailesi, mağdur ailelere ve avukatlarına saldırdı. Tehdit ve saldırı nedeniyle aileler adliyede mahsur kaldı.

JINNEWS

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.