Tecavüzcü korucunun ifadesi dahi alınmadı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Şîrvan’da köy korucusu zihinsel engelli M.E.’ye tecavüz etti. Kadının doğum yapmasıyla ortaya çıkan olay ile ilgili açılan soruşturmada adı geçen korucunun ifadesi dahi alınmadı. 

SÊRT

Kürt illerinde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarında devlet görevlisi failler devlet tarafından korunmaya devam ediliyor. Şirnex’te Alparslan Akbudak ve Êlîh’te Musa Orhan adlı Türk askerleri örneğinde olduğu gibi failler gözaltına bile alınmazken kimileri ise tutuksuz yargılanıyor, bazıları da hiçbir şey olmamış gibi görevlerine devam ediyor. Haber bu kez Sêrt’ten geldi.

Sêrt’in Şîrvan ilçesi Bombat köyünde yaşayan zihinsel engelli M.E.'nin (19), karın ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı Şirvan Devlet Hastanesi'nde doktorların muayenesi sonucu hamile olduğu öğrenildi. Önceki gün doğum yapan M.E.'nin, tecavüze uğradığı anlaşıldı.

Olaya ilişkin Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, soruşturma kapsamında Bombat köyünde koruculuk yapan ve soyadının D. olduğu öğrenilen bir erkeğin tecavüz olayında adının geçtiği öğrenildi. Ancak korucunun henüz ifadesine dahi başvurulmadığı belirtildi. 

Cumartesi günü doğum yapan M.E., bebeğiyle birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Siirt İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.