Tecavüzcü polislere beraat

  • Urfa'da mültecilerin kaldığı eve arama kararı olmadan baskın yaparak, bir kadına tecavüz eden, iki kadına da tacizde bulunan polisler, DNA eşleşmesi ve mağdur ifadelerine rağmen beraat etti.

Urfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4 polis, sivil bir şahsın yönlendirmesiyle 24 Şubat 2019’da arama kararı olmadan baskın düzenledikleri evde, Suriye nüfusuna kayıtlı H.H.'ye tecavüz, M.D. ve kız kardeşi F.D'ye ise tacizde bulundu. M.D.'nin 27 Şubat 2019’da Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etmesi üzerine olay ortaya çıktı. Savcılık alınan ifadelerden sonra "Nitelikli cinsel saldırı", "Konut dokunulmazlığını ihlal etme", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Basit cinsel saldırı" suçundan polis B.G., A.O., M.K.Ş. ile H.Y.Y.  ve İ.H.P. adlı sivil şahıs hakkında dava açtı. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde B.G.'nin tutuklu, diğer şahısların tutuksuz yargılandığı dava, tecavüz DNA eşleşmesi ile sabit olmasına rağmen beraatla sonuçlandı.  

 Savcılık, yapılan yargılamanın sonucunda verdiği mütalaada, sanıkların cezalandırılması için "Yeterli, şüpheden uzak" delil bulamadığı için sanıkların beraatını, müştekiler için ise "İftira atma" suçlaması ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Mahkeme, savcılığın mütalaası doğrultusunda polisler ve sivil şahız hakkında ayrı ayrı beraat kararı vererek, müştekiler hakkında "İftira atma" gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Mahkeme heyeti verdiği kararın gerekçesini de 2 Mart 2021'de yazdı.   URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.