Tecavüzcüler ‘değerli şahsiyetler’ oldu!

Kadın Haberleri —

.

.

  • Şirnex’in Qileban ilçesinde 17 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden AKP’li Uzungeçit Belde Belediyesi Başkanı Cemil Yıldız’ın korucu koruması Cengiz Aydemir'in de olduğu 3 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması 5 Eylül’de görüldü. Faillerin avukatının tecavüzcüleri  için ısrarla “değerli şahsiyetler’ diye söz etmesi dikkat çekti.

İki korucu tarafından tecavüze uğrayan 17 yaşındaki S.A’nın davası dün Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Aralarında AKP’li Uzungeçit Belde Belediyesi Başkanı Cemil Yıldız’ın korucu koruması Cengiz Aydemir'in de olduğu 3 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşmasında sanıklar hazır bulunurken, S.A. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. 

Tecavüzcüler ‘iftira’ dedi

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak tutuklu olan S.A’nın üvey annesi Berivan Aydemir konuştu. S.A.’yı para karşılığında fuhşa sürüklediğini yalanlayan Berivan Aydemir, 6 çocuğu olduğunu, eşinin ve akrabalarının kendisine "iftira" attığını öne sürdü.

Daha sonra konuşan korucu fail Cengiz Aydemir de, "iftira" savunmasında bulundu. Tutuklu bir diğer fail Sami Yıldız de suçunu reddetti.

Hakaret ve şiddette maruz kaldı

Ardından söz alan S.A. ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Yıllardır üvey annemin sistematik şiddetine maruz kalıyordum. Üvey annem sürekli bana hakaret edip şiddet uyguluyordu. Onun baskılarından dolayı lise 2’nci sınıfın ilk döneminde okulu bırakmak zorunda kaldım. Beni, babama zarar vermekle tehdit ettiği için yaşadıklarımı kimseye anlatamadım” dedi.

Korucular tecavüz etti

2021 Ekim ayının sonları ve Kasım ayının başlarında ise Berivan Aydemir’in ilişki yaşadığı Cengiz Aydemir ve Sami Yıldız tarafından tecavüzüne maruz kaldığını belirten S.A., “Üvey annem beni çağırarak ‘Cengiz seninle bir şey konuşacak’ dedi. Beni, Cengiz Aydemir ile ilişkiye girmeye zorladı. Kabul etmeyince başımı mutfak tezgâhına vurdu. Beni Cengiz Aydemir’in bulunduğu odaya itti. Cengiz Aydemir önüme bir miktar para atarak benimle ilişkiye girmek istediğini söyledi. Kabul etmedim ama bana tecavüz etti. Cengiz Aydemir’in tecavüz etmesinin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra bu sefer Sami Yıldız da bana tecavüz etti. Sami Yıldız, bana tecavüz ettikten sonra belindeki silahı göstererek, ‘Kimseye bir şey söylersen babanı öldürürüm’ diyerek tehdit etti. Sami Yıldız, daha sonra tekrar bana tecavüz etmek için geldiğinde karşı koyduğum zaman elinde yaktığı çakmağı göstererek beni yakmakla tehdit etti. En son 24 Kasım’da üvey annem Sami Yıldız’dan aldığı para karşılığında bana tecavüz etmesine izin verdi” dedi.

İşkenceden dolayı hastaneye kaldırıldı

Tecavüzün sistematik bir şekilde Berivan Aydemir tarafından sürdürüldüğünü aktaran S.A., Kasım ayının sonlarına doğru yine Berivan Aydemir’in Sami Yıldız’dan aldığı para karşılığında ilişkiye zorladığını, bunu kabul etmediği için de şiddet gördüğünü ifade etti. Bunun üzerine evden kaçtığını ve bir tanıdıkları tarafından hastaneye kaldırıldığını anlatan S.A., daha sonra bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Söz alan faillerin avukatı, tecavüzcü Cengiz Aydemir ve Ümit Özgün hakkında "değerli şahsiyetler" diyerek bahsetmesi dikkatlerden kaçmazken, S.A.’nın Berivan Aydemir’e “husumet beslediğini" ve bu yüzden müvekkiline "iftira" attığı savundu. 

Savunmalar ardından mahkeme dosyadaki eksiklerin giderilmesine, faillerin tutukluluğunun devamına karar verdi. Davanın bir sonraki duruşması 30 Kasım’a ertelendi.

Ne olmuştu?

Şirnex’in Qileban ilçesine bağlı Uzungeçit beldesinde Berivan Aydemir ile yaşayan S.A., iki korucu tarafından tecavüze uğradı. Korucular Cengiz Aydemir ve Sami Yıldız’ın Berivan Aydemir ile ilişkileri olduğu ve S.A.’nın para karşılığında tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Şantaj, tehdit ve fuhşa zorlanan S.A., Kasım 2021’de Berivan Aydemir tarafından yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede yaşadıklarını anlatması üzerine söz konusu kişiler hakkında soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında Berivan Aydemir, korucu olan Cengiz Aydemir ve Samir Yıldız tutuklanarak cezaevine gönderildi.  JINNEWS

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.