Tecavüze uğradı, ailesi katletti

Kadın Haberleri —

.

.

  • Göç yollarında kadınların yaşadığı trajedinin ardı arkası kesilmiyor. Temmuz ayında İran’dan Türkiye’ye geçen ve sınırda bekletilen bir Afgan ailenin iki kızı tecavüze uğradı. Tecavüze uğrayan genç kızlardan biri erkek kardeşleri tarafından katledildi. Diğer hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Savaştan dolayı ülkelerinden göç etmek zorunda kalan Afganistanlı mültecilerin dramı sürüyor. Özellikle de kadınların yaşadığı trajediyi tarif etmek her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bu trajedilerden bir de Wan’da yaşandı.

Temmuz ayında İran'dan Türkiye'ye geçiş yapan ve sınırda bekletilen Afganistanlı bir ailenin 13 ve 16 yaşındaki kız çocukları boş bir evde iki kişinin tecavüzüne uğradı.

Tecavüzcüler Yakup Aracı ve kimliği açıklanmayan bir kişi gözaltına alındı. Yakup Aracı tuttuklanırken, kimliği belirsiz kişi serbest bırakıldı.

4 erkek kardeş, kız kardeşini katletti

Olayın ardından Afgan baba, kızlarını suçlayarak intihara zorladı. Babasının mobbingine dayanamayan 16 yaşındaki genç kadının intihar ettiği iddia edildi. Ancak ortaya çıkan deliller genç kadının intihar etmediği ve kardeşleri tarafından katledildiğini ortaya koydu. Katil zanlısı 4 erkek kardeşten 3’ü tutuklanırken, birinin de İran’a kaçtığı öğrenildi.

Olay kamuoyundan gizlendi

Sırımlı köyünde yaşayan ve Afganistanlı mültecilerin yaşadıklarına tanıklık eden köylüler; çocukların tecavüze uğradıktan sonra baba ve erkek kardeşleri tarafından intihara zorlandığını belirtti.

Çocukların intihar etmemesi üzerine babanın, erkek kardeşleri cinayet işlemeye zorladığını anlatan tanıklar; "Neredeyse herkesin gördüğü ama müdahale edemediği bir cinayet yaşandı" dedi.
Sınırda yaşanan bu olayın kamuoyundan gizlenmesi ise dikkat çekerken, tecavüze uğran 13 yaşındaki diğer çocuk hakkında ise hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.