Tecride karşı bedenini ateşe verdi

  •  Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hücrede tutulan 40 tutsaktan biri olan Yakup Brukanlı, ağır tecride karşı bedenini ateşe verdi.

 

Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 40 tutsak, tekli hücrelerde tutuluyor. Tutsakların, yaşadıkları hak ihlallerine dair başlattığı 10’ar günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi devam ediyor. Talepleri yerine getirilmeyen tutsaklardan Yakup Brukanlı, ağır tecride karşı bedenini ateşe verdi.

Tutsak İbrahim Sütcü, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, 23 Ağustos’tan bu yana tekli hücrelerde tutulduklarını aktararak, şunları söyledi: “Daha önce 30 kişi açlık grevindeydi, şimdi de 40 kişi olduğunu biliyoruz. 40 kişiden fazla da olabiliriz, tam sayıyı öğrenemiyoruz. Bu sayının artacağını da biliyoruz. Bizler ayrı ayrı hücrelerde tutuluyoruz. Günde sadece bir saat havalandırmaya çıkartılıyoruz. Havalandırmada dahi birbirimizle görüşemiyoruz. Bir saat havalandırmadan başka hiçbir sosyal aktiviteye izin vermiyorlar. Biz hala 10 günlük dönüşümlü açlık grevimize devam ediyoruz. Üç kişilik odalara alınmayı talep ettiğimizde, cezaevi yönetimi ‘pişmanlık yasası'nı bize dayattı. Bizden ihanet etmemizi istiyorlar.”

Brukanlı’nın durumu ağır

Aynı cezaevinde tutulan Rojhilatlı Yakup Brukanlı’nın ağır tecride karşı bedenini ateşe verdiğini söyleyen Sütcü, “Durumunun ağır olduğunu biliyoruz ama ondan bir haber alamıyoruz. Açlık grevimizi sürdüreceğiz ve taleplerimiz yerine getirilmesi için sonuna kadar direnmeye devam edeceğiz” dedi. 

Sütcü, taleplerinin Yakup Brukanlı’nın durumundan bilgi almaları, arkadaşlarıyla aynı koğuşlara alınma, havalandırma saatlerinin artırılması, ağır adli tutuklularla aynı yerde tutulmamaları ve yapılan kötü muamelelerin sonlandırılması olduğunu belirtti. Sütcü, son olarak insan hakları, hukuk örgütleri ve siyasi partilerin cezaevini ziyaret etmesi çağrısında bulundu.  KONYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.