Tecrit kalkmadan özgürleşemeyiz

Durri Kaygusuz

Durri Kaygusuz

  • Sağ eli ve bacağı olmayan hasta tutsak Şaban Kaygusuz’un annesi Durri Kaygusuz, Dîlok’tan Amed’e gelerek Adalet Nöbeti’ne katıldı. Anna Kaygusuz, “Tecrit kalkmayana kadar ne biz özgürleşiriz ne de Türk halkı” dedi.

Adalet Nöbeti eylemlerinde yer alanlar, açlık grevindeki tutsakların sesi, soluğu olma çabasında. Giderek başka kentlere yayılan bu nöbetlere katılanların sayısı da her geçen gün artıyor. Amed’deki Adalet Nöbeti’nde yer alanlardan biri, Kayseri Bünyan 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan hasta tutsak olan Şaban Kaygusuz’un annesi Durri Kaygusuz. Sağ eli ve sağ bacağı olmayıp yüzde 90 engelli oğlu Şaban Kaygusuz, 2018'den beri tutuklu. 

Nöbet eylemlerine katılmaya karar veren anne, arabaya atlayıp Amed’in yolunu tutmuş. Yakın bir zaman önce kendisi de siyasi nedenlerle cezaevine girmiş olan Durri Kaygusuz, tahliye olduktan sonra oğlu için mücadele etmeye devam ediyor. Katıldığı nöbet eylemindeki oğlu için besteleyip tüm siyasi tutsaklara armağan ettiği şarkıyı diğer eylemcilerle birlikte seslendiren anne, "Tecrit kalkmayana kadar ne biz özgürleşiriz ne de Türk halkı. Bu halk hep hastalıklı ilerler” dedi.

Anne Kaygusuz açlık grevlerine ilişkin ise “Bugün zindanlarda tecrit olduğundan ötürü açlık grevleri var. Önceki dönemlerde de gördük, tutsaklar ölene kadar açlık grevinde kaldı, cansız bedenleri cezaevinden çıktı. Bugün de cezaevine ses olunmazsa cansız bedenleri tekrar çıkacak. Biz istiyoruz ki zindanlardan cansız bedenler çıkmasın. Annelerin yüreği yanmasın, gözyaşları dökülmesin. Artık ağlamak istemiyoruz” şeklinde konuştu.  

50 yıldır özgürlük ve barış istediklerini, ölene kadar da bundan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Kaygusuz, “Tek amacımız bu. Bütün anneler çocukları için adalet nöbetlerinde. Umarız başarılı oluruz. Umutluyuz, önümüzde özgürlük var” dedi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.