Tekçi ve ırkçıya oy yok

HDP İslam Masası Eşsözcüsü Emin Ay

HDP İslam Masası Eşsözcüsü Emin Ay

  • Dini sonuna kadar istismar eden; yalan, iftira ve hilede cömert olan Erdoğan ve zihniyetine karşı uyaran İslam Masası Eşsözcüsü Emin Ay, "Oylarınızı tekçi ve ırkçılığa karşı olan Yeşil Sol Parti'ye verin” dedi. 

 

Geçmiş seçimlerde meydanlara elinde Kürtçe Kur’an-ı Kerim meali ile çıkan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde seccadeyle başlayıp Ayasofya ile bitiriyor. Dini sonuna kadar istismar eden; yalan, iftira ve hilede cömert olan Erdoğan ve zihniyetine karşı uyaran HDP İslam Masası Eşsözcüsü Emin Ay, MA'dan Mahmut Altıntaş'a konuştu.

Suçlarını dinle örtüyor

AKP iktidarının dini sadece kendisinin konuşabildiği bir alan haline getirdiğini belirten Ay, "Bütün inançlarda olduğu gibi İslam dini de özgürlük, adalet ve eşitliği savunuyor. Kur’an, ayetleriyle dinde baskıya yer olmadığını, herkesin eşit olduğunu söylüyor. AKP iktidarı, tekçi, adaletsiz, baskıcı ve şiddet politikalarını dini söylemlere sıkıştırarak, meşrulaştırmak istiyor. Dini, suçlarını örtmek için bir örtü olarak kullanıyor” dedi.

Irkçı zalime sessiz kalmayın 

İslam dininin ırkçılığı yasakladığını, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in 'ırkçılığı ayağımın altına aldım' dediğini hatırlatan Ay, "Fakat AKP bunun tam tersi olarak, iktidarını tekçi ve Kürt inkarı politikalarla sürdürüyor. Meclis’te Kürtçeyi ‘Bilinmeyen dil’ olarak görüyorlar. Bu anlayış, Allah’ın yarattığını reddetmektir ki bunu İslam dini kesinlikle kabul etmiyor. AKP iktidarı her ne kadar kendisine dindar görünümü vermeye çalışsa da aslında iktidarını sürdürmek için dini bir araç olarak kullanıyor. Bugün dine en büyük zararı AKP iktidarı veriyor. İslam zulme sessiz kalmayın, diyor” şeklinde konuştu.

Din diye tekçilik dayatması

AKP’nin 22 yıllık iktidarında din adı altında kendi tekçi anlayışını topluma dayatmaya çalıştığını vurgulayan Ay, şöyle devam etti: “İslam dininde camiler, sorunların konuşulup çözüme bağlandığı, bilgilenmek için tartışmaların yapıldığı ve toplumsal paylaşımı geliştiren yerlerdir. AKP iktidarı döneminde camiler, kutuplaşmanın olduğu, nefret söylemlerin geliştiği yerler haline geldi. Cami imamları AKP iktidarının izin verdiği kadar dini ve Allah’ın emirlerini halka anlatıyor.” 

Yeşil Sol Parti var

AKP’nin iktidarını din ve milliyetçi söylemlerle sürdürme hedefinde olduğunu söyleyen Ay, İslam dininin ölçülerinin, adalet, insan hakları, eşitlik ve özgürlük olduğunu vurguladı. Ay, “Medine Sözleşmesi'ne baksınlar, orada ırkçılık ve tekçilik yok. Partilerin programlarına baktığımız zaman ben açık açık Yeşil Sol Parti'ye oy vereceğimi söylüyorum. Oylarınızı tekçi ve ırkçılığa karşı çok sesli ve adaletli olana verin” dedi.

Nemrut'a karşı İbrahim

Seçimlerin önemine dikkat çeken Ay, şu çağrıda bulundu: “AKP iktidarının topluma dayatmak istediği sistem Nemrut'undur, tağuttur. AKP iktidarı zulümde sınır tanımıyor. Bu nedenle eğer bir kimsenin dindarlık gibi bir derdi varsa oylarıyla Nemrutlara ortak olmasın. Bu seçimlerde de önümüzde iki yol var. Biri dini tekçi ve zalim iktidarını sürdürmek için Nemrutların yolu; diğeri buna karşı adalet, bütün insanlar ve doğanın hakkını savunan İbrahimlerin yolu. Eğer adaletten ve eşitlikten yanaysanız, İbrahimlerin yolunu seçin.”  ADIYAMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.