Temel aktör Öcalan’dır

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk

  • DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Kürt sorununun çözümünde tek ve temel aktörün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu söyledi.  

 

 

İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi'nde mutlak tecrit altında rehin tutulan ve 32 aydır kendisinden haber alınamayan Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorunun demokratik çözümü için hafta sonu İstanbul ve Amed'te iki ayrı deklarasyon paylaşıldı. Amed’deki açıklamada 179’in üzerinde siyasi parti ve sivil toplum örgütü imzacı oldu. İstanbul'daki deklarasyonun altına ise aralarında aydın, yazar, siyasetçi ve gazetecilerin de olduğu 78 isim imza attı. Her iki deklarasyonda da Kürt sorununun demokratik ve barışçıl temelde çözülmesi, bu noktada Öcalan'ın rolünü oynaması gerektiği vurgulandı. 

Deklarasyonları MA’ya değerlendiren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Abdullah Öcalan Türkiye açısından Kürt meselesinin çözümü noktasında tek ve temel aktördür. Fikirleriyle bugün sadece Türkiye için değil, Ortadoğu coğrafyası ve dünyada ezilen bütün halklar için umut olmuş bir liderden bahsediyoruz” dedi.

Bombardıman çözüm olmaz

Geçmişi tekrarlamakla bir yere varılmayacağını söyleyen Öztürk, İsrail-HAMAS savaşında sivil ölümlerden bahseden iktidarın Kuzey-Doğu Suriye’de halkı bombaladığına dikkat çekti. Öztürk, "Bu çözüm olmaz. Çözüm, Sayın Abdullah Öcalan’ın düşünceleri, fikirleri, ideoloji ve felsefesidir" diye konuştu. 

Sonuç alabiliriz

Öcalan’dan 32 aydır hiçbir haber alınamadığını belirten Öztürk, şunları dile getirdi: “Ortadoğu’da barış ve özgürlükten bahsedeceksek Sayın Abdullah Öcalan’ın rol ve misyonunu oynayabilmesi için fiziki özgürlüğünün gerçekleşmesi gerekiyor. Farklı kesimlerin de susmaması, bunu dillendirmesi gerekiyor. Hep birlikte hareket edildiğinde sonuç alacağımızı biliyoruz.”  AMED

 
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.