TIR kasasında can verdiler

Dünya Haberleri —

.

.

  • ABD’ye bağlı Teksas eyaletinin San Antonio kentinde en az 50 göçmen bir TIR’ın kasasında sıcak ve susuzluktan can verdi.

Daha iyi bir hayat yaşamak umuduyla yola çıkan göçmenler yollarda can veriyor. Kimi denizlerde boğuluyor kimi ise TIR kasalarında. Yine bir göçmen faciası yaşandı. ABD’ye bağlı Teksas eyaletinin San Antonio kentinde en az 50 göçmen bir TIR’ın kasasında sıcak ve susuzluktan can verdi. İtfaiye, şehrin güneyinde demiryolu raylarının yakınında terkedilmiş haldeki TIR’da “ceset yığınları” bulduklarını açıkladı. 

Su ve klima yokmuş

İtfaiye şefi Charles Hood ise TIR’da bulunan 4’ü çocuk 16 kişinin de hastaneye kaldırıldığını aktardı. Hood, hastaların dokunulamayacak kadar sıcak olduğunu ve kamyon kasasında hiç su bulunmadığını bildirdi ve “Hastaların sıcak çarpması ve bitkinlik şikayetler vardı. Anlaşılan TIR’ın çalışan bir klima ünitesi yokmuş” dedi. Meksika sınırına yaklaşık 250 km mesafede bulunan San Antonio'da hava sıcaklığı Pazartesi günü 39 dereceyi aşmıştı. 

Uyrukları açıklandı

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ise göçmenlerin 22'sinin Meksika vatandaşı, 7'sinin Guatemala, 2’sinin ise Honduras'tan olduğunu açıkladı. Diğer 19 kişinin kimliği ise baskı saatimize kadar henüz açıklanmamıştı. 

En ölümcül trajedi

Meksika’dan kaçak yollardan ABD’ye girmek isteyen göçmenlerin başına gelen en ölümcül trajedilerden biri olan faciayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. 

İlk kez olmuyor

2017'de San Antonio'da park halinde bulunan bir kamyonun içinde kalan 10 göçmen hayatını kaybetmişti. 2003 yılında yine San Antonio'nun güneydoğusunda bir kamyonun içinde 19 göçmen ölü bulunmuştu.

SAN ANTONİO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.