Tirbespiyê halkı yürüdü

  • Türk devletinin saldırılarına karşı alanlara çıkan Tirbespiyê halkı, mücadeleyi ve direnişi büyütme sözünü yineleyerek, Kuzey-Doğu Suriye hava sahasının kapatılması çağrısında bulundu.

 

 Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin verilerine göre; 19 Temmuz’dan 19 Ağustos’a dek Türk devletinin saldırıları sonucunda 39 yurttaş şehit düştü, 73 yurttaş da yaralandı. DAİŞ’e karşı yürütülen savaşta önemli rol oynayan 5 komutan da şehit olanlar arasında yer aldı. Türk devletinin hava saldırılarının yanı sıra Şehba, Eyn Îsa, Kobanê, Zirgan, Til Temir, Dirbêsiyê, Tirbespiyê ve Girê Spi ve 45’te fazla köyü tank ve obüslerle bombalandı. Top saldırılarında aralarında 2 çocuğun da olduğu 9 kişi şehit oldu, 48 kişi de yaralandı. 

Qamişlo Kantonu’na bağlı Tirbespiyê ilçesi halkı, işgalci Türk devletinin saldırılarını ve suçlarını kınamak için dün alanlara çıktı. İlçedeki Kongra Star merkezi önünde başlayan yürüyüş, merkezdeki ana caddeye doğru devam etti. Ana caddenin sonunda mitinge dönüşen yürüyüşte konuşan PYD'den Fesîh Hisên, “19 Temmuz Devrimi’nin başlangıcından bu yana Türk işgali, Kuzey-Doğu Suriye’deki demokratik projeyi ve halkların birliğini yok etmeye çalışıyor. Bu nedenle hür türlü silahı kullanıyor, bununla birlikte uluslararası kanunları, insani ve ahlaki ölçüleri ihlal ediyor” dedi.

Türk ordusunun Kuzey-Doğu Suriye halkına karşı SİHA kullanmasına ilişkin uluslararası topluma, insani örgütlere ve Uluslararası Koalisyon'a bölgenin hava sahasının kapatılması çağrısında bulunan Hisên, “Uluslararası toplumun sessizliği, Türk devletinin bölge halkına karşı daha fazla düşmanlık politikalarını uygulamasının yolunu açıyor” ifadelerini kullandı.

Fesîh Hisên, devrim kazanımlarını korumak amacıyla mücadeleyi ve direnişi büyütme sözünü yineledi.   QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.