TJK-E: 8 Ekim’de alanlara

Kadın Haberleri —

TJK-E

TJK-E

  • TJK-E  yaptığı yazılı bir açıklama ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplo'nun yıldönümünde alanlara çıkacağını duyurdu.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıldönümünde düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı yaparak “Komplonun 25. Yılına yanıtımız artık bu görkemli direnişi sonuca götürmek, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak olmalıdır” dedi. 

TJK-E yaptığı yazılı açıklamada, ‘yüzyılın komplosu’ olarak değerlendirdiği uluslararası komploya karşı 25 yıldır nefes nefese bir mücadele yürütüldüğünü belirterek, “Uluslararası komploya karşı 25. mücadele yılında Kürt halkı ve kadınları sadece varlığını korumakla kalmamış, örgütlü özgürlükçü bir toplumsal modelini de yaşanır kılmış, bununla dünya halklarına ve kadınlarına esin oldu. Bugün Jina Amini’nin katledilmesi ardından başlayan eylemlerde görüldüğü gibi ‘Jin, Jiyan, Azadi’ sloganı 21. Yüzyılın kadın özgürlük mücadelesinde bir parola, başkaldıran, mücadele eden tüm kadınların pusulası haline gelmiştir” ifadesini kullandı. 

Çeyrek asırdır komploya karşı önemli bir mücadele düzeyinin açığa çıktığına dikkat çeken TJK-E, komplonun ortaya çıkardığı tehlikenin tümüyle bertaraf edilmediğini belirterek 8 Ekim Cumartesi günü Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde “Önderliğin Özgürlüğü özgürlüğümüzdür” sloganıyla düzenlenecek protesto eylemlerine katılım çağrısı yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi: “Faşist TC devleti halkların imhası üzerine kurulu cumhuriyetin 100. Yılında tasfiye ve imha konseptini sonuca götürmek istiyor. Biz özgürlük çizgisinden yana olanların da komplonun 25. Yılına yanıtı artık bu görkemli direnişi sonuca götürmek, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak olmalıdır. Zaman artık özgürlük zamanıdır. Zaman ‘Jin, Jiyan, Azadi’ sloganını haykıran milyonların hak ettiği başarıyı sağlama zamanıdır.” 

HABER MERKEZİ

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.