Toplamsal çöküş: 1 çocuğa 20 kişi tecavüz etti

Kadın Haberleri —

.

.

  • İstanbul’da yaşayan 16 yaşındaki genç kadın, 8 yaşından itibaren öğrenim gördüğü okul müdürü, öğretmenleri, babası, amcası, kuzeninin de aralarında bulunduğu 20 kişinin tecavüzüne uğradığını belirtti.

İstanbul’da yaşayan 16 yaşındaki genç kadın, 8 yaşından itibaren öğrenim gördüğü okul müdürü, öğretmenleri, babası, amcası, kuzeninin de aralarında bulunduğu 20 kişinin tecavüzüne uğradığını belirtti.
Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre İstanbul’da yaşayan 16 yaşındaki genç kadın, en yakın iki arkadaşıyla sohbet ederken, birbirlerine aileleri ve öğretmenleri tarafından tecavüze uğradıkların anlattı.
Mağdurun okul arkadaşı, 3 öğretmeni ve abisi tarafından tecavüze uğradığını ifade ederken, mağdurun akrabası olan diğer genç kadın ise eniştesi tarafından tecavüze uğradığını söyledi. Bu görüşmenin ardından 16 yaşındaki mağdur, 8 Aralık 2020 tarihinde emniyete giderek okul müdürü, öğretmenleri, babası, amcası kuzeninin de aralarında bulunduğu 20 kişi hakkında kendisine tecavüz ettiklerini belirterek şikayetçi oldu.

Tecavüzlerin isimi
Verilen bilgiye göre tecavüzcü öğretmenler, Orhan Veli Ortaokulunda çalışan Okul Müdürü E.A., Görsel Sanatsal Öğretmeni H.D., ve İnkılap Tarihi Öğretmeni T.S. ile yakın akrabalar amca A.S., baba T.S., ve babanın arkadaşı olan 7 kişi daha olduğu öğrenildi.
Gözaltına alınan yakın akrabalar 25 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı, öğretmenler ise halen işlerine devam ediyor.
Soruşturma dosyasında kuzen İ.S. ve kuzenin arkadaşları A.Y., A.Ç., B.A., F. R., F.A., A. Y., ve M.K’nin de isimleri yer alıyor.

Çocuğun beyanlarına itibar edilebilir
16 yaşındaki mağdur polise verdiği ifadesinde, kendisi gibi okul arkadaşının da öğretmenleri ve abisi tarafından tecavüze uğradığını anlatıyor. 
Olayın polise intikal etmesinin ardından okul arkadaşının ailesinin, soyadlarını değiştirerek İstanbul'dan taşındıkları iddia edildi. Akrabaları olan diğer çocuğun ailesinin ise şikayetçi olmadığı ileri sürüldü.
Öğretmenlerin taciz ve tecavüzlerinin 2017 yılında başladığı belirtilen dosyada, öğretmenin çocuğa “baban bile bunu yapıyorken seni bizim elimizden kim alabilir” dediği öğrenildi.
Pedagogların gözetimde verilen ifadede çocuğun beyanlarını itibar edilebileceği belirtildi.  
Mağdurun avukatı Cemile Didem Karaboğa dosyaların ivedilikle hazırlanıp, davanın açılmasını beklediklerini ifade ederek, ”Bu davada konuşan çocuğumuz sayesinde belki onlarca çocuk istismarcılarından kurtuldu” dedi.

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.