Truss’un kabinesi göreve başladı

Dünya Haberleri —

İngiltere’nin yeni Başbakanı Liz Truss ve kabinesiyle

İngiltere’nin yeni Başbakanı Liz Truss ve kabinesiyle

  • İngiltere’nin yeni Başbakanı Liz Truss dün kabinesiyle ilk toplantısını yaparak göreve başladı. 

Liz Truss kabinesinde liderlik yarışındaki rakibi eski Maliye Bakanı Rishi Sunak'a yakın hemen hiçbir isme yer vermedi. Truss, Kwasi Kwarteng’i Maliye Bakanı, James Clevery’i Dışişleri Bakanı ve Suella Braverman’ı İçişleri Bakanı atadı. Savunma Bakanı Ben Wallace, İskoçya Bakanı Alister Jack, Galler Bakanı Robert Buckland ve Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26’ncı Taraflar Konferansı Başkanı Alok Sharma ise görevine devam edecek. Therese Coffrey Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı; Wendy Morton Hazine Müşteşarı; Brandon Lewis Adalet Bakanı; Penny Mordaunt Avam Kamarası lideri; Lord True CBE Lordlar Kamarası lideri ; Chris Heaton-Harris Kuzey İrlanda Bakanı; Michelle Donelan Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı; Anne-Marie Trevelyan Ulaştırma Bakanı; Ranil Jayawardena Çevre, Gıda ve Köyişleri Bakanı; Kit Malthouse Eğitim Bakanı; Chloe Smith Çalışma ve Emeklilik Bakanı; Kemi Badenoch Uluslararası Ticaret Bakanı; Simon Clarke İskan Bakanı ve Jacob Rees-Mogg de İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanı oldu.

Kabine ilk toplantısını yaptı

Truss, dün yeni kabineyle ilk toplantısını yaptı. Toplantının en önemli gündem maddesi enerji krizi ve ülkede kitlesel gösterilere neden olan hayat pahalılığıydı. Halka vergileri düşürme sözü veren Truss’un kamu borçlanması yoluyla enerjiyi sübvanse etme ve fiyat artışının bir kısmını karşılama yoluna gitmesi bekleniyor. Bu konudaki detayların bugün Maliye Bakanı tarafından açıklanması bekleniyor.

İlk olarak Zelenskiy’i aradı

Truss’ın başbakan olur olmaz yaptığı ilk telefon görüşmeleri de dış politikadaki önceliklerini ortaya koydu. Truss'ın telefonda görüştüğü ilk yabancı lider Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy oldu. Başbakanlık’tan yapılan açıklamada Truss'un Zelenskiy’in Kiev'i ziyaret davetini “memnuniyetle” kabul ettiğini belirtildi. Truss daha sonra ise ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptı. LONDRA

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.