Türk bombardımanı sürüyor

.

.

  • KCK'nin depremin ardından ilan ettiği eylemsizliğe rağmen saldırılarını durdurmayan Türk ordusu, 25 ve 26 Şubat'ta gerilla alanlarını bombaladı.

KCK'nin depremin ardından ilan ettiği eylemsizliğe rağmen saldırılarını durdurmayan Türk ordusu, 25 ve 26 Şubat'ta gerilla alanlarını bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusunun yasaklı fosfor maddesi içeren toplar kullanarak savaş suçları işlediği belirtilerek, şu bilgiler verildi:

* Türk ordusu, 25 Şubat günü Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki gerillalara saldırdı. Gerilla da kendini savunmak için ağır silahlarla yanıt verdi.

* Türk ordusu 26 Şubat’ta saat 12.40’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki direniş mevzilerine saldırdı, burada da savunma amaçlı yanıt verildi.

* Türk ordusu, aynı gün Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki direniş mevzilerini tanklardan atılan fosfor içerikli toplarla 35 kez vurdu.

* Girê Cûdî Direniş Alanı ile Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki direniş mevzileri, yine aynı gün obüs, tank ve ağır silahlarla 84 kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.