Türk devleti ilk kez durduruldu

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, gerillanın Zap, Avaşîn ve Metîna merkezli 7 aydır gösterdiği duruşun, yeni bir durum olduğunu belirterek, "İlk kez Türk devletinin kapsamlı saldırısı durdurulmuştur. Bu, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni yeni bir döneme taşıyor" dedi.  

Karayılan, PKK'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Stêrk TV'nin 'Özel Program'ına konuk olarak soruları yanıtladı. Karayılan, devam eden savaşla ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın onayı, Akar'ın kararı

Askerlerinin cenazesi gerillanın eline geçtiğinde sahip çıkılmadığını, bazı cenazelerinin geçmemesi için de yakıldığını belirterek, görüntülere işaret eden Karayılan, "Açık bir şekilde üç cenazeyi üst üste koyup yaktılar. Normal bir komutan zaten bunun kararını veremez. Bu karar, Hulusi Akar’ın kararıdır. Erdoğan’ın onayıyla olmuştur. Erdoğan’ın onayı olmazsa kimyasal kullanabilirler mi? Niye kimyasal kullanımı üzerine değerlendirme yapan herkese yöneldiler; Şebnem Hoca’yı ve konuyu gündemleştiren Kürt gazetecileri tutukladılar? Çünkü bu kararı yönetim erki kendisi almıştır. Bunlar böyle vahşidir. Kendi askerlerini yakacak kadar vicdansızdırlar. Bu biçimde kirli yöntemlerle sahte başarı senaryoları yaratmak istiyorlar ama artık böyle şeyleri yapamazlar, çünkü Kürt halkının iradeleşmesi söz konusu; kendisini yenilemiş gerillası; Önder Apo’nun fikirleri vardır. Onlar artık başaramaz. Yeniliyorlar" dedi. 

Geleceğin rengi belirleniyor

İçindeki bulundukları tarihi dönemde yaşanan gelişmelerin, geleceğin rengini belirleyeceğini belirten Karayılan, iki yıldır Zap, Avaşîn ve Metîna’da yürütülen direnişin sıradan olmadığının altını çizdi. Gerillanın son 7 aylık direniş olmak üzere aynı mevzide savaştığına dikkat çeken Karayılan, şunları söyledi: "Hem Kurdistan halkının tarihinde hem Osmanlı döneminde hem de Cumhuriyet döneminde Kürtler aynı mevzide 7 ay savaşmadı. Ağrı direnişi dört yıl sürdü ama aralıklı ve son günlerde yaşanan yoğunluğu dışında belki günde birkaç saat savaşarak gelişti. Şimdiki gibi böyle 7 aydır gece-gündüz daimi bir biçimde ve hem de tüm modern silahlara karşı direniş, yenidir. Bunu herkesin görmesi gerekir. Yani bugün Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Zap, Avaşîn ve Metîna öncülüğünde gösterdiği duruş, yeni bir şeydir. İlk kez Türk devletinin kapsamlı saldırısı durdurulmuştur. Bu, Kurdistan Özgürlük Mücadelesini yeni bir döneme, yeni bir aşamaya taşıyor. Önünde artık başarı aşaması vardır. Kürt halkı yeni bir döneme giriyor. Kürt halkı artık ‘Türk devletine karşı ben bir iradeyim’ diyor. İşte seçimlerde Kürtler bir iradedir; herkes Kürtlere muhtaçtır. Her alanda bu böyledir. Bu yeni bir durumdur ve bu durumun değerlendirilmesi gerekir. Sıradan bir şey olmadığını görmemiz gerekir."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.