Türk devleti protesto edilecek

Yurt Dışı Haberleri —

Kimyasal protestosu

Kimyasal protestosu

  • Türk devletinin saldırıları dünya çapında protesto edilecek. Çağrı #RiseUp4Rojava Kampanya Koordinasyonu’ndan geldi. Gösteriler 26-28 Kasım tarihleri arasında küresel çapta eylemler organize edilecek. 

 

#RiseUp4Rojava Kampanya Koordinasyonu, eylemlerin Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan’a yönelik işgal girişimlerini ve Medya Savunma Alanları’na yapılan kimyasal silah saldırılarını kınamak amacıyla yapılacağına vurgu yaptı.

Türkiye’ye silah satan endüstrilere ve Erdoğan rejimine diplomatik destek sunan ülkelere karşı mücadele ve HPG gerillaları başta olmak üzere özgürlük savaşçılarına destek vermek amacıyla 26-28 Kasım günlerinde küresel çapta eylemler organize edecek.

'Rojava için ayağa kalkalım’

Konuya ilişkin hafta sonu yaptığı açıklamada Kürt halkı ile dostlarını sokağa davet eden Koordinasyon, "Hep birlikte, Türk faşizmini yıkalım, Rojava için ayağa kalkalım ve gerillanın yanında duralım" dedi.

'Gerillanın yanında olalım’

27 Kasım’ın PKK’nin kuruluşunun 43. kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatan Koordinasyon, şu çağrıyı yaptı: "Tüm savaşan yoldaşları ve Kürdistan halkını kutluyor, herkesi bu günde PKK ile dayanışma göstermeye çağırıyoruz. Onların mücadelesi, dünyanın dört bir yanındaki ezilen insanların desteğini hak eden, kendi kaderini tayin hakkı ve özgürlük için meşru bir mücadeledir."

'Her yerde protesto edin’

Herkesi 26-27-28 Kasım'da yaşadıkları ülkelerde harekete geçmeye çağıran Koordinasyon "Yaratıcı ol! Engelle, çalışmaz kıl ve işgal et! Gösteri yapın ve protesto edin! Savaşın vurguncularını hedefleyin! Kürdistan'daki anti-faşist direnişle dayanışmanızı gösterin!" dedi.

HABER MERKEZİ

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.