Yüzyılın devrimi başladı

Duran Kalkan

Duran Kalkan

  • PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Kürt kadınları öncülüğünde bu yüzyılın devriminin başladığını söyledi. 'Türkiye yüzyılı' söyleminin taklik olduğuna işaret eden Kalkan, "Öyle kolay olmaz. TC'nin mevcut sisteminin köklü bir değişim yaşaması lazım. Türkiye toplumunun büyük bir zihniyet devrime ihtiyacı var" dedi.  

PKK'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ANF'nin sorularını yanıtlayan Kalkan, Kürt özgürlüğü, ulus özgürlüğü ve toplum özgürlüğünün, kadın öncülüğünde ve kadın özgürlüğüyle geliştiğini belirterek, bunun Ortadoğu ve tüm dünyayı etkilediğini söyledi. Rojhilat ve İran'daki patlamanın, Kurdistan'daki kadın devrimini de, Ortadoğu ve dünyayı da daha derinden etkileyeceğini kaydeden Kalkan, "21. yüzyıl kadın yüzyılı dendi, Tayyip Erdoğan da çıktı; Türkiye yüzyılı dedi. Bu kadar taklitçilik olmaz. Öyle kolay olmaz. Türkiye'nin bu yüzyıla katılabilmesi için TC'nin mevcut sisteminin köklü bir değişim yaşaması lazım. Türkiye toplumunun büyük bir zihniyet devrime ihtiyacı var, ancak öyle olabilir. Öyle çalmakla bu iş olmaz. Gerçekten 21. yüzyıl şimdiden kadın yüzyılı olmayı başardı. Fransız devriminin hürriyet, eşitlik, kardeşlik sloganı bütün dünyayı etkiledi; Ekim devriminin sloganı sosyalizm de bütün dünyayı etkiledi. Şimdi kadın devrimi 'Jin jiyan azadî' bütün dünyayı etkiliyor. Yüzyılın sloganı, yüzyılın devrimi başladı" dedi. 

PKK yok edilemez

PKK'lileri katletmekle PKK'nin yok edilemeyeceğini vurgulayan Kalkan, şöyle devam etti: "PKK, bir kadın devrimi, gençlik devrimi haline geldi. Dört parçada Kurdistan toplumunu içine aldı. Ortadoğu'nun demokratik halk hareketidir. İnsanlığın özgürlük ve demokrasi hareketidir. Rojava Devrimi hem kadını hem insanlığı etkiledi. Şimdi AKP-MHP faşizmine karşı yürütülen mücadelenin etkisi bütün dünyaya yayılıyor; büyük bir enternasyonal hareket haline geldi. PKK yayılacaktır, bunu kimse önleyemez. Bu temelde ilişkiler, ittifaklar gelişiyor, daha da gelişebilir. Bir tarafta Kürt’ü yok sayan, inkar eden, Kurdistan'ı parçalayan soykırımcı dünya sistemi var; diğer taraftaysa özgürlük temelinde gelişen yeni bir yaşam, insan ilişkileri, yeni bir toplumsal oluşum gerçekleşme var. İşte PKK Kürtleri bu duruma getirdi, Kurdistan'ı bu düzeye çıkardı."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.