Türkiye’ye F-16 satma

Dünya Haberleri —

.

.

  • ABD’de Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti’den Kongre üyeleri Biden’a mektup göndererek “Türkiye’ye F-16 satma. Bu Erdoğan’ı ödüllendirmek olur” dedi. 

ABD Kongre üyeleri Başkan Joe Biden’a bir mektup gönderdi. Cumhuriyetçi Parti’den Guy Bilirakis ve Demokrat Parti’den Frank Pallone’nin kaleme aldığı mektupta, Türkiye’nin ABD merkezli silah üreticisi Lockheed Martin’den 40 adet F-16 ve 80 adet modernizasyon kiti satın almak için talepte bulunduğu hatırlatıldı ve bu talebin reddedilmesi gerektiği belirtildi. 

Erdoğan’ı ödüllendirme

Mektupta, Türkiye’nin F-16 talebine onay vermenin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem NATO’ya karşı sorumluluklarını yerine getirmediği hem de  insan hakları ihlallerine devam ettiği bir dönemde “ödül niteliğinde” olacağının altı çizildi.

Teslimat yıkımı artırır

Mektupta ayrıca Erdoğan’ın uzun yıllardır askeri gücünü Doğu Akdeniz, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkaslar’da kullandığını ve bu bölgeleri istikrarsızlaştırdığının altı çizildi ve “Türkiye’ye F-16’ların satışı için onay vermek bölgede ölümü ve yıkımı daha da artırır” uyarısı yapıldı.

İlk mektup değil

25 Ekim 2021’de de Demokrat ve Cumhuriyetçiler’den oluşan 11 Kongre üyesi yazdıkları mektupta Biden yönetimini Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satmamaya çağırmıştı. Kongre üyeleri, “ABD yapımı bir uçağı, düşman gibi davranmaya devam eden bir müttefike gönderemeyiz” demişlerdi.

WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.