Türkiye’ye karşı durmanın zamanı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Alman devletinin Güney Kürdistan’a giden heyetlere yönelik baskısını kınayan Sol Parti, Kürtlere değil Türkiye’ye karşı tavır alınmasını istedi. Hükümetten 5 temel talepte bulundu.

 

REWŞAN DENİZ

Sol Parti Yönetim Kurulu toplantısı ardından açıkladığı sonuç bildirgesinde Almanya’nın Türkiye ilişkileri ve Kürt karşıtı politikalarına tepki gösterdi. Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırısına dikkat çekilen açıklamada, "Türkiye’nin Güney Kürdistan’a yönelik uluslararası hukuka aykırı askeri saldırıları haftalardır sürüyor. Bölgeye giden barış heyeti üyeleri, vardıklarında yetkililer tarafından gözaltına alındı. Erdoğan'ın kolu Almanya’ya kadar uzanıyor. Öyle ki aralarında partimizden Hamburg Fraksiyon Grup Eşbaşkanı Cansu Özdemir’in de aralarında bulunduğu heyetin Güney Kürdistan’a gidişi engellendi" denildi.

HDP’ye kapatma davası ve hükümetin kışkırtıcı söylemlerinin İzmir’de HDP binasına yönelik saldırıyla sonuçlandığına vurgu yapan Sol Parti, "HDP'li yoldaşımız Deniz Poyraz, İzmir'de bir Türk faşistinin HDP bürosuna düzenlediği saldırıda katledildi. Yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Bütün dayanışmamız yoldaşlara, HDP’ye" dedi.

Siyasi tutsaklara özgürlük

Türk devletinin hukuksuz yargılamalarına da işaret eden Sol Parti, "Türkiye’de insanlar 'terör' iddiasıyla mahkeme karşısına çıkıyor" diyerek; Aslı Erdoğan, Hozan Canê ve kızı Gönül Örs, Ruşen Takva gibi isimlere açılan davaları hatırlattı.

Türk cezaevlerindeki siyasi tutsakların serbest bırakılması talebini tekrarlayan Sol Parti, "HDP’ye açılan kapatma davasının karşısında yürütülen mücadeleyi de destekliyoruz" diye belirtti.

Sol Parti’den 5 talep

“Almanya’da Türkiye karşısında duran bir siyasetin zamanı geldi” diyen Sol Parti şu talepleri sıraladı:

  • Türkiye'ye silah ihracatı derhal durdurulmalı,
  • Türk hükümetine yapılan ekonomik yardımın dondurulması, AB katılım müzakerelerinin dondurulması, katılım öncesi yardımların durdurulması ve Türkiye ile AB mülteci anlaşmasının feshedilmesi,
  • Türkiye ile askeri, polis ve gizli servis işbirliğinin sona erdirilmesi,
  • Türk istihbarat ajanlarının ihraç edilmesi,
  • Almanya’da faşist hareket ülkücülerin ve Türk ağlarının yasaklanması.

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.