Tutsağa işkence ettiler, ameliyat parası istediler

Hüzeyca Kaya

Hüzeyca Kaya

  • Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde işkence edilen tutsak Ahmet Kaya’nın ameliyatı için ailesinden 250 bin TL isteniyor.  

Colemêrg’te, 2014'te “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma ve el değiştirme” ve “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanan Ahmet Kaya’ya, hakkında açılan davada 15 yıl hapis cezası verildi. 9 yıldır tutuklu olan Kaya’nın kaldığı Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki koğuşa dört ay önce baskın yapıldı. Koğuş baskınında 15 kişilik gardiyan tarafından kaburgaları kırılan Kaya, gördüğü işkencenin ardından Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edildi. Dumlu Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan Kaya'nın annesi Hüzeyca Kaya, aylardır çocuğunu görmediğini ve büyük bir endişe içerisinde olduğunu söyledi.

Oğlunun nefes darlığı, diş eti sorunu, kemik erimesi ve mide rahatsızlıklarının olduğunu dile getiren Kaya, “Ameliyat olması gerekiyor. Cezaevi yönetimi oğlumdan Ankara’da yapılacak ameliyat için 250 bin TL para istiyor. Ben bu kadar parayı nerden getireyim? Hem oğlumu darp ettiler, kaburgalarını kırdılar hem de bizden para istiyorlar” dedi.

Oğlunun Erzurum’a sevk edilmesi ile birlikte ekonomik sorunlardan kaynaklı aylardır görüşüne gidemediğini kaydeden Kaya, “Aylardır oğlumun ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Oğlumun sağlık durumundan endişe duyuyoruz. Yaşadığı nefes darlığından kaynaklı doktor tarafından verilen ilaçları kullandıktan sonra bizimle konuşabiliyor” diye konuştu. HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.