Tutsak ailelerine de eziyet

Zeliha Gün

Zeliha Gün

  • Tutsak Felek ve Ekrem Gün kardeşlerin annesi Zeliha Gün, hem çocuklarına hem de kendilerine eziyet edildiğini söyledi.

İstanbul Yenibosna'da bulunan 75'inci Yıl Polis Merkezi Karakolu'na dönük 6 Ekim 2016’da gerçekleştirilen bombalı saldırıdan sorumlu tutularak, aynı gün gözaltına alınan Felek Gün ile ağabeyi Ekrem Gün, yargılandıkları davada "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma ve el değiştirmek” ve “Örgüt üyeliği” suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklanan Ekrem Gün, Silivri Cezaevi’ne; kardeşi Felek Gün ise Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 7 yıldır cezaevinde olan Gün kardeşlerin annesi Zeliha Gün, çocuklarının cezaevinde birçok ihlale maruz kaldığını belirtti. 

Tedavi edilmiyor

Helen Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan kızının cezaevine girmeden önce Hepatit C hastalığının olduğunu aktaran anne Gün, cezaevinin ilaçları karşılamadığını söyledi. Anne Gün, "Bizim gönderdiklerimizi de cezaevine almıyorlar. Cezaevinde kızım KOAH ve kemik erimesi hastalıklarına yakalandı. Hastalığından dolayı sürekli hastane başvurusunda bulunuyor, ancak her seferinde talebi reddediliyor" dedi. Anne Gün, kızının kaldığı koğuşun sürekli gardiyanlar tarafından basıldığını ve eşyalara el konulduğunu aktardı. Gün, “Baskın sırasında sürekli hakaret ve küfürlere maruz kalıyor. Kızıma cezaevinde eziyet ediyorlar" diye konuştu.

15 günde 10 dakika

Bandırma T Tipi 2 No'lu Cezaevi’ndeki oğlu Ekrem Gün’ün ise tekli hücrede tutulduğunu aktaran anne Gün, şunları söyledi: “Cezaevine mektup gönderiyoruz, hiçbirisi kendisine verilmiyor. Cezaevinde oğluma kitap bile vermiyorlar. Oğlumun yanına gidene kadar çok zorlanıyoruz. Ziyarete gittiğimiz sırada ayağımızda bulunan çorapları bile çıkarıyorlar. Bize de eziyet ediyorlar. Oğlumla telefonda sadece 15 günde bir 10 dakika görüşebiliyoruz. Daha lafımızı bitirmeden telefonu hemen kapatıyorlar.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.