Tutsak çocuğuna para ‘Örgüte finans’ sayıldı

  •  Avukat Fatih Gökçe, “Örgüte finans sağlamak” iddiasıyla gözaltına alınan kişilerin cezaevinde yakınları, dayısı, oğlu, vasisi vs. bulunan insanlar olduğunu belirterek, “Örneğin bir müvekkilim oğluna para yatırmış. ‘Oğluna neden para yatırdın?’, ‘Örgüt amaçlı mı yatırdın?’ gibi sorular yönelttiler” dedi.  

 

Balıkesir’deki soruşturmada cezaevindeki yakınlarına para gönderdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 11 kişiden 10’u serbest bırakıldı, şizofreni hastası Muammer Kaya ise tutuklandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının 15 Haziran’da başlattığı soruşturma kapsamında cezaevinde bulunan yakınlarına para gönderdikleri gerekçesiyle aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube yöneticisi Adile Erkan’ın da bulunduğu 11 kişi “örgüte finans sağlamak” iddiasıyla gözaltına alındı. Çeşitli kentlerinden gözaltına alınarak Balıkesir’e götürülen 11 kişiden 10’u serbest bırakılırken, Muammer Kaya ise başka bir soruşturması gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Yürütülen soruşturma hakkında bilgi veren avukat Fatih Gökçe, “Örgüte finans sağlamak” iddiasıyla gözaltına alınan kişilerin cezaevinde yakınları, dayısı, oğlu, vasisi vs. bulunan insanlar olduğunu kaydetti. Çoğunun ileri yaşta ve hasta olduğunu belirten Gökçe, “İçlerinde çok yaşlı insanlar da vardı ve çeşitli kentlerden Balıkesir’e götürüldüler. Gözaltında tutulanların çoğu yaşlı ve ciddi sağlık sorunları yaşıyorlardı. Hatta doktor bir kısmı için ‘nezarette kalamaz’ raporu verdi” dedi. Gözaltına alınan 11 kişiden 10 kişinin adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldığını, Muammer Kaya’nın ise başka soruşturmaları gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandığını belirten Gökçe, “Tutuklanan kişi de ciddi sağlık sorunları yaşıyor ve aynı zamanda şizofreni hastası. Buna rağmen soruşturmayı yürüten jandarmanın devam eden başka soruşturmalardaki iddiaları gerekçe göstermesinden kaynaklı örgüt üyeliğinden tutuklandı” şeklinde konuştu. 

Soruşturma kapsamında sorulan sorulara dair ise Gökçe, şunları söyledi: “ ‘Niye para yatırdınız?’, ‘Para yatırdığınız kişileri tanıyor musunuz?’, ‘Nereden tanıyorsunuz?’ şeklinde sorular sordular. Örneğin bir müvekkilim oğluna para yatırmış. ‘Oğluna neden para yatırdın?’, ‘Örgüt amaçlı mı yatırdın?’ gibi sorular yönelttiler.”   BALIKESİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.