Tutsaklar yerde yatıyor

❏

  • Burhaniye Cezaevi’nde yaşadıkları hak ihlallerini kaleme alan Mehmet Salih Erol, 10 kişilik koğuşta iki arkadaşlarının yerde uyumak zorunda kaldığını aktardı.  

 

Balıkesir’deki Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Mehmet Salih Erol, Görülmüştür Kolektifi Sözcüsü Adil Okay’a gönderdiği mektupla cezaevinde yaşanan hak ihlallerini anlattı. Haftada bir spor yapmak dışında hiçbir aktivitelerinin olmadığını belirten Erol, dışarıyla iletişimlerinin yok denecek kadar kısıtlı olduğunu söyledi. Telefonla görüş haklarının kısıtlandığını aktaran Erol, "Benim bulunduğum koğuşta 12 arkadaş kalıyoruz, koğuşun üst katında ranzaların çok olmasından kaynaklı adım dahi atamıyoruz. Dördü sonradan yerleştirilen toplam 10 ranza bulunuyor ve sayımız 12 olduğundan iki arkadaş yerde yatmak zorunda kalıyor” dedi. 

Kitap ve dergi konusunda da sıkıntılar yaşadıklarına dikkati çeken Erol, "Ders kitapları ve sözlükler de bu kotaya dahil olan kitaplar arasında. Dışarıdan gelen dergilerin bize ulaşması yasaklanmıştır” diye kaydetti. Erol, cezaevi tarafından "yandaş medya" dışındaki kanalların izlenmesinin engellendiğini söyledi.  BALIKESİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.