Tutsaklara selam verilemez!

Gamze Toprak

Gamze Toprak

  • Kırıklar Cezaevi'nde arkadaşlarının görüşüne giden Gamze Toprak ile Tuncay Yıldırım'a, başka tutsaklara selam verdikleri gerekçesiyle bir aylık görüş yasağı verildi.

 

Kırıklar Cezaevi'nde yaşanan hak ihlallerine her gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez görüşe gidenlerin diğer tutsaklara selam vermesi nedeniyle “Sözlü ya da yazılı kurallara uymadığı” gerekçesiyle bir aylık görüş yasağı verildi. Gamze Toprak ile Tuncay Yıldırım, 22 Ağustos'ta Kırıklar 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde bulunan arkadaşları Deniz Aytaç ile Ali Haydar’ın görüşüne gitti. Her hafta gittikleri kapalı görüşte, diğer tutsaklara selam verdikleri gerekçesiyle bir ay boyunca görüşleri yasaklandı.

 Gamze Toprak, her hafta rutin olarak görüşe gittiğini ve tutuklulara selam verdiklerinde bir sorun olmadığını söyledi. Toprak, "Bir ay boyunca hiçbir görüşe gidemeyeceğim. Tutsaklarla görüşmelerimiz böylece engellediler” dedi. Uzun zamandır siyasi tutuklular üzerinde tecrit politikasının sürdürüldüğüne işaret eden Toprak, yasakların yeni olmadığına dikkat çekti. Toprak, tutsakların dört duvar arasında mektuplaşma, görüş yasağı, havalandırmaya çıkarılmama, sağlık haklarının engellenmesi gibi uygulamalarla teslim alınmaya çalışıldığını vurguladı. Toprak, "Bu görüş yasağının esas nedeni de hem hak ihalelerini gizlemek hem de devrimci tutsakların sevdikleriyle görüşmelerini kısıtlamaktır. Tecrit politikasından bağımsız değil” diye konuştu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.