Üç okul müdürüne Roboskî sürgünü

Roboskî Anma

Roboskî Anma

  • Xelfetî’de Roboskî Katliamı’na dair WhatsApp durumu paylaşan üç okul müdürü, kınama cezası verilerek başka ilçelere sürgün edildi.

Riha'nın (Urfa) Xelfetî (Halfeti) ilçesinde görev yapan üç okul müdürü, Şirnex’in Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Roboskî köyünde 28 Aralık 2011'de Türk savaş uçakları tarafından bombalanarak katledilen 19'u çocuk 34 kişiyi, katliamın 12. yıl dönümünde andı. Katliama dair 29 Aralık 2023'te WhatsApp durumu paylaşan okul müdürleri, ayı gün Türk devlet güçleri tarafından gözaltına alınarak İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Daha sonra okul müdürleri hakkında idari soruşturma başlatıldı. İdari soruşturma neticesinde Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi olan okul müdürlerine “Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk Ordusunu suçlayıcı paylaşımda bulunduğu ve terör örgütü PKK/KCK’nin ve yandaşlarının kullandığı dili/ paylaşımı kullandığı whatsapp durumu ile kimin tarafında olduğunu belli ettiği iddiası sübut bulunduğundan” gerekçesiyle kınama cezası verildi. Müdürlük görevlerinden alınan okul müdürlerinden ikisi, Riha’nın Hewag (Bozova) ilçesine; birisi ise Birecûk (Birecik) ilçesine sürgün edildi.

Artı Gerçek'e konuşan Eğitim Sen Urfa Şube Eşbaşkanı Murat Oruç, "İkisinde hiç yorum yok, sadece Roboskî'de ölenlerin cenazelerinin kaldırıldığı ana ait fotoğraf var. Birinde katliama yönelik birkaç cümle kurulmuş" diye konuştu.

Halfeti'de görmek istemiyormuş

Sürgün talebinin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın akrabası olan Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan’dan geldiği ve “Ben bunları Halfeti'de görmek istemiyorum” dediği iddia edildi. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.